Σενάρια τρόμου για την εξάπλωση του Έμπολα

Gazzetta team
Σενάρια τρόμου για την εξάπλωση του Έμπολα
Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποιεί αν δε ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, από τον ιό μπορεί να προσβληθούν πάνω από μισό εκατ. ανθρώπων.

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προετοιμάζεται για το χειρότερο δυνατό σενάριο σχετικά με την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα, τη στιγμή που 2.622 είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία στη Δυτική Αφρική.

Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων που αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας, τότε ο ιός μπορεί να προσβάλει μέχρι μισό εκατ. ανθρώπων, μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων, Μπάρμπαρα Ρέινολντς, σε επιστολή της στο δίκτυο Bloomberg, το CDC βασίζεται σε μία μέθοδο υπολογισμού για την εξάπλωση των κρουσμάτων του ιού, οι λεπτομέρειες γύρω από την οποία θα γίνουν γνωστές τις ερχόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Russia Today, οι οποίες δεν κατονομάζονται, η πρόβλεψη των ειδικών κάνει λόγο για 550.000 περιπτώσεις.

Στο μεταξύ, η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάργκαρετ Τσαν, δήλωσε πως θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στις κυβερνήσεις να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ιού. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα η Τσαν δέχεται κριτική για την καθυστέρησή της να μιλήσει για την παγκόσμια απειλή από την επιδημία.

Πηγή: protothema.gr