«Δεν ξεχνάω το βλέμμα του μαχαιροβγάλτη»

Gazzetta team
«Δεν ξεχνάω το βλέμμα του μαχαιροβγάλτη»
Ξεκίνησε η δίκη για την επίθεση στο στέκι των Πετραλώνων που αποδίδεται σε χρυσαυγίτες - Είχαν μαχαιρώσει δύο άτομα.

Ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας (ΜΟΔ) η δίκη για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στα Κάτω Πετράλωνα, η οποία αποδίδεται σε ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής. Από την επίθεση που έγινε στις 30 Ιουνίου του 2008, τραυματίστηκαν δυο άτομα ένας Έλληνας και ένας Ισπανός. Στο εδώλιο αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες κάθονται δυο πρόσωπα.

Σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο κατέθεσαν δυο γυναίκες αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, οι οποίες περιέγραψαν όλα όσα έζησαν εκείνη την ημέρα. Μάλιστα, η πρώτη μάρτυρας Κ. Γ. στην κατάθεσή της αναγνώρισε τον πρώτο κατηγορούμενο ως δράστη της επίθεση. «Αυτός είναι. Αν έρχεται κάποιος με μαχαίρι κατά πάνω σου δεν μπορείς να τον ξεχάσεις. Ακόμη και σήμερα τον θυμάμαι» ανέφερε στην κατάθεσή της η μάρτυρας.

Στη συνέχεια στο δικαστήριο κατέθεσε η κυρία Β. Μ., η οποία ανέφερε πως τη στιγμή της επίθεσης στο χώρο βρίσκονταν τέσσερα άτομα. Χαρακτηριστικά ανέφερε η μάρτυρας: «Όπως κάθε Δευτέρα στις 7:70 είχαμε μάθημα Ισπανικών. Η Αντίπνοια είναι ένα πολιτικό στέκι, αναρχικό, με διάφορες δραστηριότητες» ανέφερε η μάρτυρας για να περιγράψει στη συνέχεια τη στιγμή της επίθεσης: «Ανοιχτή ήταν μόνο η κεντρική πόρτα. Μπαίνει ένας με μαύρα ρούχα και κράνος, κατεβαίνει τις σκάλες και σηκώνει το χέρι ναζιστικά και δίνει το παράγγελμα: «Με τους χαιρετισμούς της ΧΑ μου… θα πεθάνετε».


Με κράνη και μαχαίρια

Η ίδια κατέθεσε πως αμέσως μετά το «παράγγελμα» στο χώρο κατέβηκαν δέκα άτομα φορώντας κράνη. Η μάρτυρας στη συνέχεια περιέγραψε: «Φαινόταν ότι ο καθένας είχε συγκεκριμένο ρόλο. Ήμασταν σε συγκεκριμένη θέση και εγκλωβιστήκαμε. Έσπαγαν, έβριζαν, φώναζαν. Προσπαθώ να προφυλαχτώ και βλέπω το Γ. Μηλιαράκη (σ.σ. θύμα που μαχαιρώθηκε). Δυο – τρεις που κατευθύνονται απειλητικά προς αυτόν, ο ένας τον ψεκάζει με σπρέι, και παράλληλα, ο κατηγορούμενος Β.Σ. τον μαχαιρώνει με ένα μαχαίρι τρεις φορές. Ο Μηλιαράκης ήταν σε εμβρυακή θέση. Ο Β.Σ. με είδε και τον είδα. Ήρθαμε πάρα πολύ κοντά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το βλέμμα. Ο Γ. Μηλιαράκης ήταν πλημμυρισμένος στο αίμα. Προσπαθούσαμε να βρούμε τις πληγές. Νοσηλεύτηκε 20 ημέρες».

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

πηγή: protothema.gr