Καρδινάλιοι εναντίον του πάπα Φραγκίσκου

Gazzetta team
Καρδινάλιοι εναντίον του πάπα Φραγκίσκου
Πέντε καθολικοί καρδινάλιοι με ένα βιβλίο τους που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες τάσσονται σθεναρά εναντίον οποιουδήποτε ανοίγματος από την εκκλησία, κάτι που αποπειράται ο πάπας Φραγκίσκος, ώστε να λαμβάνουν τη θεία κοινωνία και πιστοί οι οποίοι είναι διαζευγμένοι.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Η παραμονή εντός της αληθείας του Ιησού. Γάμος και κοινωνία στην καθολική εκκλησία».

Τις θέσεις τους παρουσιάζουν ο καρδινάλιος Γκέρχαρντ-Λούντβιχ Μίλερ, υπεύθυνος του «υπουργείου» του Βατικανού για την ορθότητα της πίστεως, ο καρδινάλιος Βάλτερ Μπραντμούλλερ, επίτιμος πρόεδρος του συμβουλίου για τις ιστορικές επιστήμες, ο αρχιεπίσκοπος της Μπολόνια Κάρλο Καφάρα, ο Βελάζιο Ντε Πάολις, πρώην υπεύθυνος του «υπουργείου οικονομικών» της Αγίας Έδρας, και ο καρδινάλιος Ρέιμοντ Λέο Μπούρκε.

Οι υψηλόβαθμοι αυτοί κληρικοί της Καθολικής Εκκλησίας υποστηρίζουν με βεβαιότητα ότι η Καινή Διαθήκη δείχνει πως ο Χριστός απαγορεύει, χωρίς περιθώρια παρερμηνείας, το διαζύγιο και, κατά συνέπεια, την τέλεση δεύτερου γάμου.

Στο εν λόγω βιβλίο αναφέρεται επίσης, ότι «η "Oικονομία" της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία αφορά τις περιπτώσεις διαζυγίου και δεύτερου γάμου, διαδίδεται, κυρίως, κατά την δεύτερη χιλιετία και αποτελεί απάντηση στην πολιτική πίεση που ασκούσαν οι βυζαντινοί αυτοκράτορες επί της Εκκλησίας».
Σύμφωνα με τους συντηρητικούς, αυτούς, καθολικούς καρδινάλιους, «ο πολιτικός γάμος που έπεται του διαζυγίου, προϋποθέτει μια κάποια μορφή μοιχείας.

Άρα είναι αδύνατον να υπάρξει πρόσβαση στην θεία κοινωνία, εκτός και αν το ζευγάρι ακολουθεί την οδό της σεξουαλικής εγκράτειας».

Κατά την σημερινή, γενική ακρόαση της Τετάρτης, ο ποντίφικας θέλησε να απαντήσει έμμεσα στους πέντε αυτούς καρδινάλιους και στην ομιλία του τόνισε ότι «η Εκκλησία πρέπει να απευθύνεται, με εξωστρέφεια, σε όσους νιώθει πως βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση, από κάθε οπτική γωνία και να προσεγγίσει, κανείς, το όλο θέμα».

Πηγή: newsbeast.gr