Εκτός ορίων η σύγκρουση Σαμαρά - Τσίπρα για τις εκλογές

Gazzetta team
Εκτός ορίων η σύγκρουση Σαμαρά - Τσίπρα για τις εκλογές
«Είσαι κινδυνολόγος και ανεύθυνος» η απάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δήλωση Σαμαρά ότι «δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες» - «Ο ρόλος του πρωθυπουργού απαιτεί αίσθηση ευθύνης και όχι ανεύθυνες παρεμβάσεις στο καφενείο της Βουλής».

Χτυπάει «κόκκινο» η πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τα εκλογικά σενάρια, ενώ η υπάρχει και ευθεία, προσωπική ανταλλαγή σκληρών φράσεων και χαρακτηρισμών ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Ο τελευταίος απάντησε με ιδιαίτερη οξύτητα στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Σαμαράς την Τρίτη στο εντευκτήριο της Βουλής ότι «και μόνο με την πιθανότητα της προκήρυξης εκλογών, με αυτά που έχει πει ο κ. Τσίπρας, τότε θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες, δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ -αλλά δεν θα του δοθεί η ευκαιρία να το πράξει».

«Ο πανικός τον οδηγεί σε ανεύθυνη και ακατάσχετη κινδυνολογία. Ο ρόλος του πρωθυπουργού απαιτεί αίσθηση ευθύνης και όχι ανεύθυνες παρεμβάσεις στο καφενείο της Βουλής» είπε το πρωί της Τετάρτης, σε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, ο κ. Τσίπρας.

Το ύφος της διαμάχης και οι απίστευτα υψηλοί τόνοι, ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο, καταδεικνύουν ότι έχει αρχίσει μια ιδιαίτερα «καυτή» περίοδος, με πολωτικές στρατηγικές και από τα δύο κόμματα, που διεκδικούν την πρωτιά στις εκλογές: τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές γίνεται ολοένα βαθύτερο και αγεφύρωτο και είναι αποκαλυπτικό του τι θα ακολουθήσει, όταν πράγματι εισέλθει η χώρα σε προεκλογική περίοδο.

Στην Κουμουνδούρου πάντως δεν έκρυβαν την έκπληξή τους και για την επανάκαμψη της επιχειρηματολογίας ότι υπάρχει κίνδυνος για τις τράπεζες από μια πολιτική αλλαγή, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε ο πρωθυπουργός να επαναφέρει αυτές τις απειλές, όπως λένε.

Εκτιμούν ωστόσο είναι μάλλον αναμενόμενες τέτοιες αντιδράσεις από μια κυβέρνηση που χάνει έδαφος και θεωρούν ότι οι επιθέσεις που θα δεχθούν, θα είναι ακόμη χειρότερες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, διαπίστωσε ότι «οι φράσεις του Αντώνη Σαμαρά δείχνουν τον πανικό που διακατέχει την κυβέρνηση» και αναρωτήθηκε: «Από πότε η προσφυγή στις κάλπες θεωρείται κίνδυνος για τον τόπο και πολιτική αυτοκτονία;».

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση ευτελίζει το επίπεδο της αντιπαράθεσης μετά τις συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε πως «προμετωπίδα της ανατροπής πρέπει να είναι η Δημοκρατία, δίδοντας έμφαση στην ανάγκη κινητοποίησης του κόσμου».

ΠΗΓΗ: protothema.gr