Η Αλ Κάιντα καλεί σε «ενότητα» τους τζιχαντιστές

Gazzetta team
Η Αλ Κάιντα καλεί σε «ενότητα» τους τζιχαντιστές
Τα παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης ζητούν από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά των ΗΠΑ.

Μεγαλώνει ολοένα περισσότερο ο άξονας του κακού στη Μέση Ανατολή με τις τρομοκρατικές οργανώσεις να καλούν σε ενότητα κατά των ΗΠΑ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους για πρώτη φορά, η Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγκρεμπ (ΑΚΙΜ) και η Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (ΑΧΑΚ) κάλεσαν τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα κατά της «αμερικανικής εκστρατείας» και κατά του συνασπισμού που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Ομπάμα στη μάχη κατά των ισλαμιστών του ΙΚ.

Στην ανακοίνωση, λοιπόν, ζητούσαν από τους τζιχαντιστές, που χαρακτήριζαν «αδελφούς», να σταματήσουν να αλληλοσκοτώνονται και να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά «του διαβολικού συνασπισμού των ΗΠΑ που μας απειλεί όλους».

Απευθυνθήκαν, μάλιστα, και στο συριακό παρακλάδι της οργάνωσης, Αλ Νούσρα, αλλά και όλες τις ισλαμιστικές οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ, ενώ στη δισέλιδη ανακοίνωση, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, αναφέρονται η φράση «για να επιτεθούμε στους Αμερικανούς δε χρειάζεται να ζητήσουμε την άδεια από κανέναν» που αποδίδεται στον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

«Μπροστά στην άδικη σταυροφορία, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταθούμε ενώπιον όσων μισούν το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους, δηλαδή τις ΗΠΑ και τους εταίρους τους, που είναι οι πραγματικοί εχθροί του μουσουλμανικού κόσμου», συνεχίζει η ανακοίνωση, η οποία φέρει ημερομηνία την 11η Σεπτεμβρίου, ημέρα της επετείου από την επίθεση των Διδύμων Πύργων στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι εξτρεμιστές, ο συνασπισμός έχει κύριο στόχο να πολεμήσει τους Μουσουλμάνους με τη δικαιολογία ότι εξαπολύουν επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Όλα αυτά, ενώ λίγο καιρό νωρίτερα η Αλ Κάιντα θέλησε να κρατήσει αποστάσεις από τις αποτρόπαιες δολοφονίες των Φόλεϊ και Σότλοφ από τζιχαντιστές του ΙΚ. Μάλιστα, εκπρόσωπος της Αλ Νούσρα είχε απευθύνει έκκληση στο Ισλαμικό Κράτος να αφήσουν ελεύθερο τον Βρετανό οδηγό ταξί που κρατούν όμηρο οι άνδρες του ΙΚ.

ΠΗΓΗ: protothema.gr