Προφυλάκιση για το "Κωσταλέξι"

Gazzetta team
Προφυλάκιση για το "Κωσταλέξι"
Στις φυλακές οδηγήθηκε η 77χρονη που φέρεται ως βασική κατηγορούμενη για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε με το σύγχρονο «Κωσταλέξι» στην Καλλιθέα.

Η 77χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Αντίθετα, ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο 55χρονος ανιψιός της ηλικιωμένης, που επίσης κατηγορούνταν για την υπόθεση.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρατούσαν μια 36χρονη κοπέλα στο φωταγωγό του διαμερίσματός τους, χωρίς φαγητό και νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο, αφήνοντάς την να σαπίζει από τις κατακλίσεις... Την κατάσταση της άτυχης κοπέλας αντιλήφθηκαν οι γείτονες της οι οποίοι ειδοποίησαν την υγειονομική υπηρεσία.


Η κοπέλα, που σώθηκε από θαύμα, νοσηλεύεται σε κρατικό νοσοκομείο από τον περασμένο Ιούλιο, έχοντας ωστόσο χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι της απέσπασαν και ακίνητη περιουσία, ενώ εισέπρατταν τη σύνταξη των 1.200 ευρώ που έπαιρνε.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη και, στο πλαίσιο της ανάκρισης, διερευνάται, μεταξύ άλλων, πως πέρασε στα χέρια της 77χρονης και βασικής κατηγορουμένης στην υπόθεση το διαμέρισμα του θύματος.

Όπως προκύπτει από το συμβόλαιο, η 36χρονη δώρισε το 2008 το σπίτι της στην κατηγορουμένη, κρατώντας ωστόσο την επικαρπία «... σε ένδειξη της προς αυτήν αγάπης και στοργής της, "επειδή την περιποιείται και την προσέχει σαν μάνα της..."».

Στην απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας, η 77χρονη υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι φρόντιζε τη Μαρία επί 14 χρόνια και ότι δεν είχε πρόθεση να της κάνει κακό.

Μάλιστα, φέρεται να είπε ότι η κοπέλα δεν ζούσε στο φωταγωγό και ότι την είχε βγάλει στο μπαλκόνι 35 τ.μ. για τους καλοκαιρινούς μήνες, επειδή έκανε ζέστη. Εκεί, όπως φέρεται να είπε η κατηγορουμένη, κοιμόταν και η ίδια, όπως στο διπλανό μπαλκόνι κοιμόταν και η γειτόνισσα που τους κατήγγειλε.

Για το διαμέρισμα που η νεαρή κοπέλα έγραψε στην 77χρονη, η κατηγορουμένη φέρεται να ανέφερε στην ανακρίτρια ότι είχε δικό της σπίτι και ότι δεν είχε ανάγκη να πάρει το ακίνητο. Ανέφερε ότι η 36χρονη της μεταβίβασε το ακίνητο, για την ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες της.

Οι συνήγοροι των δυο κατηγορουμένων ανέφεραν πως για την υπόθεση δεν υπάρχει κατάθεση της Μαρίας -δηλαδή του θύματος- και πως η κοπέλα ρωτάει συνεχώς στο νοσοκομείο για το πού βρίσκεται η 77χρονη.

Σε ό,τι αφορά τον 55χρονο ανιψιό της, αυτός φέρεται να υποστήριξε στην ανακρίτρια ότι δεν είχε τη φροντίδα της κοπέλας και ότι απλώς τους επισκεπτόταν.

Πηγή: protothema.gr