Πορεία αναρχικών στο κέντρο στη μνήμη του Π. Φύσσα

Gazzetta team
Πορεία αναρχικών στο κέντρο στη μνήμη του Π. Φύσσα
Ξεκίνησαν από σήμερα οι πορείες και οι κινητοποιήσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του.


Σε εξέλιξη βρίσκεται το αντιφασιστικό συλλαλητήριο γατί συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε το μετρό στον σταθμό του Πανεπιστημίου στις 5 το απόγευμα.
Οι κύριες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία κλείνει ένας χρόνος από τη δολοφονία.

Συμμετέχουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και καλούν τους εργαζομένους να λάβουν μέρος στις ειρηνικές εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη, στο σημείο της δολοφονίας του, στο Κερατσίνι, στη λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, θα γίνουν στις 3 το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια μνημείου του, ενώ το απόγευμα ο “Αντιφασιστικός Συντονισμός Συλλογικοτήτων” θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου.

Την Παρασκευή θα γίνει συναυλία των “Φίλων του Π. Φύσσα” στο Σύνταγμα στις 17.00.

Παναγιώτης Φύσσας: «Ο Παύλος σταμάτησε για να μην τρέχουμε μια ζωή πίσω τους»

Ο πατέρας του άτυχου νέου στέλνει ένα μήνυμα ειρήνης, ενόψει των διαδηλώσεων που προγραμματίζονται στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Ένα χρόνο έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά ο πατέρας του άτυχου νέου στέλνει ένα μήνυμα ειρήνης, ενόψει των διαδηλώσεων που προγραμματίζονται στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.


Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha την Τρίτη, ο κ. Παναγιώτης Φύσσας μίλησε συμβολικά από το σημείο στο οποίο έπεσε νεκρός ο Παύλος, στο Κερατσίνι.

«Είναι ένας χρόνος και μου λείπει. Μου λείπει και σαν γιος μου και σαν φίλος. Να μην το νιώσει κανένας πατέρας αυτό. Πόσο μου λείπει... απεριόριστα. Όπως δεν έχει άκρη ο ουρανός, έτσι δεν έχει άκρη και ο πόνος μου», είπε ο κ. Φύσσας.

«Εδώ έπεσε ο Παύλος και θα μπορούσε να μην είχε πέσει. Θα μπορούσε να είχε φύγει, να είχε τρέξει. Δεν έτρεξε, σταμάτησε. Γιατί σταμάτησε; Για να σταματήσει αυτούς, γιατί όσο θα έτρεχε ο Παυλός, μια ζωή θα τρέχαμε πίσω τους και μια ζωή θα τρέχουν από πίσω μας», είπε και συνέχισε: «Όσο φεύγουμε αυτοί μας κυνηγούν, μα όσο αντιστεκόμαστε, κάπου τους φρενάρουμε. Αυτό πιστεύω ήταν το σκεπτικό του Παυλου: Γιατί να τρέξω; Τι έχω κάνει και πρέπει να τρέξω; Εγώ έχω το δίκιο θα τρέχω κιόλας;».

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα ειρήνης, μια απάντηση σε όσους μέχρι και σήμερα -όπως υποστηρίζει- προκαλούν, αρνούμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ότι συνέβη.


Πηγή: protothema.gr