Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές

Gazzetta team
Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές
Έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης του Ιράκ, που ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ για να εμποδίσει την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους - Αυξάνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν την Τρίτη οι ΗΠΑ. Όπως ανακοινώθηκε, οι επιδρομές έγιναν νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, ενώ σύμφωνα με αμερικανικά μέσα έγιναν μετά από αίτημα της κυβέρνησης του Ιράκ, που ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ για να εμποδίσει την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους.
«Η αεροπορική επιδρομή νοτιοδυτικά της Βαγδάτης ήταν η πρώτη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκτεταμένων προσπαθειών μας, οι οποίες αποσκοπούν όχι μόνο στην προστασία των δικών μας ανθρώπων και των ανθρωπιστικών αποστολών αλλά και στο να πλήξουμε στόχους (του Ισλαμικού Κράτους)», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν την ενίσχυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης που επιδιώκει να επεκτείνει την κυριαρχία της τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ. Να σημειώσουμε ότι το ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό πολλών ομήρων με καταγωγή από δυτικές χώρες, ενώ απειλεί ότι και άλλοι όμηροι θα έχουν την ίδια κατάληξη.








Να τονίσουμε ότι τη στρατιωτική ενίσχυση του Ιράκ στη μάχη κατά των τζιχαντιστών αποφάσισαν 30 χώρες που εκπροσωπήθηκαν σε επίπεδο επικεφαλής διπλωματίας στη Διάσκεψη του Παρισιού που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρθηκε ότι η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους είναι επείγον ζήτημα, καθώς αποτελεί απειλή για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας και οι εκπρόσωποι των χωρών δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν τον αγώνα με όλα τα αναγκαία μέσα.

πηγή: protothema.gr