Ο εφοπλιστής που μας σβήνει το χρέος

Gazzetta team
Ο εφοπλιστής που μας σβήνει το χρέος
Ξαναβρέθηκε στην επικαιρότητα όταν τον Αύγουστο μέσω του οργανισμού Greece Debt Free (Ελλάδα Χωρίς Χρέος), τον οποίο ο ίδιος ίδρυσε, ξεχρέωσε μέρος του εθνικού μας δανεισμού. Σαραντάρης, κοσμοπολίτης και επιτυχημένος επιχειρηματίας, κινείται μεταξύ Λονδίνου, Αθήνας και Νέας Υόρκης και μεταδίδει την αγάπη του για τη Σαντορίνη μέσωτης ελληνικής μπίρας Volkan.

Το να συναντήσεις τον Πέτρο Νομικό, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο αφού, λόγω των αυξημένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων, ο αεικίνητος επιχειρηματίας βρίσκεται μονίμως με μια βαλίτσα στο χέρι. Νέος, επιτυχημένος και ευγενής, με κοφτερό επιχειρηματικό μυαλό ώστε να διαχειρίζεται επιδέξια ιλιγγιώδεις τζίρους, αν και ζει τον περισσότερο καιρό στο εξωτερικό, το μυαλό του βρίσκεται μονίμως στην Ελλάδα φροντίζοντας και στην πράξη να προσφέρει τα μέγιστα στη χώρα του - ακόμα και διαγράφοντας μέρος του εθνικού χρέους της.

- Μιλήστε μας για το Greece Debt Free, το ίδρυμα που δημιουργήσατε προκειμένου να συγκεντρώσετε χρήματα για τη χρεοκοπημένη Ελλάδα…

To Greece Debt Free συνεχίζει το έργο του, εξακολουθούμε να βοηθάμε τους Ελληνες να σώσουν χρήματα, μειώνοντας σιγά-σιγά το χρέος. Πρόσφατα μάλιστα, το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, προϊόν της Coca-Cola 3Ε, έγινε μέγας υποστηρικτής προσφέροντας το ποσό των 150.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα το Greece Debt Free -Ελλάδα Χωρίς Χρέος- εξαγόρασε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ονομαστικής αξίας περίπου 300.000 ευρώ, τα οποία ακυρώθηκαν και δωρίστηκαν στην κυβέρνηση στις 6 Αυγούστου 2014. Η δωρεά της Coca-Cola 3Ε αντιστοιχεί σε περίπου 468.000 ευρώ (300.000 ευρώ ονομαστική αξία ομολόγων και περίπου 168.000 ευρώ σε επιτόκια ομολόγων λήξης το 2042).

περισσότερα στο: protothema.gr