Ενοχος για ανθρωποκτονία, αλλά ελεύθερος ο Πιστόριους!

Gazzetta team
Ενοχος για ανθρωποκτονία, αλλά ελεύθερος ο Πιστόριους!
Ενοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας είναι ο Οσκαρ Πιστόριους σύμφωνα με την Πρόεδρο του δικαστηρίου, αλλά μένει ελεύθερος με εγγύηση!

Ολοκληρώθηκε η δίκη του Χρυσού Παραολυμπιονίκη που πυροβόλησε τέσσερις φορές και σκότωσε τη φίλη του Ρίβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου 2013. Μπορεί χθες να έπεσαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κάτι που σημαίνει ότι γλύτωσε τα ισόβια, αλλά σήμερα η Πρόεδρος του δικαστηρίου τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φυλακιστεί μέχρι και για 15 χρόνια, ενώ βρέθηκε ένοχος και για τους πυροβολισμούς που έριξε σε εστιατόριο, όταν δειπνούσε με φίλους του...

Ωστόσο η Πρόεδρος αποφάσισε ότι ισχύει η εγγύηση του, κάτι που σημαίνει ότι ο Πιστόριους μένει ελεύθερος μέχρι να ανακοινωθεί η ακριβής ποινή του. Αυτό θα γίνει μετά τις 16 Οκτωβρίου κι αφού η Πρόεδρος ακούσει για το διάστημα 13-16 Οκτωβρίου τις θέσεις της υπεράσπισης και του εισαγγελέα.

Πάντως όπως λένε νομικοί κύκλοι έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, θεωρούν δύσκολο να πάει ο Πιστόριους φυλακή, καθώς η ποινή του θα έχει κάποια ελαφρυντικά...