«Ντρέπομαι» λέει η μητέρα του Φόλεϊ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης (vid)

Gazzetta team
«Ντρέπομαι» λέει η μητέρα του Φόλεϊ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης (vid)
Μας απείλησαν με σύλληψη αν συγκεντρώσουμε χρήματα για την απελευθέρωσή του.

«Ντροπή και αποτροπιασμό» για τη συμπεριφορά της κυβέρνησης των ΗΠΑ όσον αφορά τον θάνατο του γιου της δηλώνει ότι νιώθει η μητέρα του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ που αποκεφαλίστηκε από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Μιλώντας στο CNN καταγγέλλει μάλιστα ότι αμερικανοί αξιωματούχοι απείλησαν μέλη της οικογένειάς της με σύλληψη σε περίπτωση που συγκέντρωναν χρήματα προκειμένου να καταβληθούν ως λύτρα για την απελευθέρωση του Φόλεϊ.

«Πιστεύω ότι οι προσπάθειές μας να ελευθέρωσουμε τον Τζιμ ήταν ενόχληση για την κυβέρνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν ήταν υπόθεση στρατηγικού ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ, όπως φαίνεται» συμπληρώνει με νόημα.

Σύμφωνα με την Νταϊάν Φόλεϊ αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στην οικογένεια «να μην βγει στα κανάλια» καθώς και ότι η κυβέρνηση «δεν θα ανταλλάξει κρατουμένους» ούτε και θα προχωρήσει σε «στρατιωτικές ενέργειες» για να απελευθερώσει τον γιο της.

«Μας είπαν να έχουμε εμπιστοσύνη ότι με κάποιον μαγικό τρόπο θα απελευθερωθεί. Και απελευθερώθηκε, έτσι δεν είναι;» συνεχίζει την εξομολόγησή της.

«Ο Τζιμ θα ήταν απογοητευμένος από την κυβέρνηση αν μάθαινε για τις προσπάθειές της. Πίστευε μέχρι το τέλος ότι η χώρα του θα τον έσωζε» αναφέρει.

Εύχεται, τέλος, «η κυβέρνηση να μάθει από τα λάθη της και να αναγνωρίσει ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος για να συμπεριφέρεται σε Αμερικανούς πολίτες».


Πηγή: protothema.gr