Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και άλλον Αμερικανό δημοσιογράφο

Gazzetta team
Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και άλλον Αμερικανό δημοσιογράφο
O άτυχος δημοσιογράφος Στίβεν Σότλοφ είχε παρουσιαστεί από τους τζιχαντιστές στο βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ - Λίγο πριν αποκεφαλιστεί απευθύνεται στον Ομπάμα: Γιατί πληρώνω με τη ζωή μου το τίμημα για την πολιτική σου;

Στον αποκεφαλισμό και του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου που ήταν όμηρός τους προχώρησαν οι τζιχαντιστές σύμφωνα με το SITE.

Ο Στίβεν Σότλοφ είχε παρουσιαστεί από τους τζιχαντιστές στο βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

«Επέστρεψα, Ομπάμα» φέρεται να λέει ο δήμιος του Σότλοφ στο νέο βίντεο που κυκλοφόρησε σε ισλαμικές ιστοσελίδες και συνεχίζει: «Επέστρεψα λόγω της αλαζονικής εξωτερικής πολιτικής σου με το Ισλαμικό Κράτος... Παρά τις προειδοποιήσεις μας». Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι τζιχαντιστές στο βίντεο ακούγονται να απειλούν την κυβέρνηση του Ιράκ να υποχωρήσει από την «διαβολική συμμαχία με τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους».

Παράλληλα στο βίντεο οι εκτελεστές απειλούν ότι να εκτελέσουν και τον βρετανό όμηρο Ντέιβιντ Κόθορν Χέινς.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε μια πρώτη αντίδραση ανέφεραν ότι δεν μπορούν, για την ώρα, να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα του κειμένου.

Ο Σότλοφ, ο οποίος συνεργαζόταν με τα περιοδικά Time και Foreign Policy, είχε θεαθεί για τελευταία φορά στη Συρία τον Αύγουστο του 2013 και εικάζεται πως απήχθη από το Χαλέπι.

Στο βίντεο με τίτλο «Ένα δεύτερο μήνυμα για την Αμερική» ο Σότλοφ εμφανίζεται, σύμφωνα με την Daily Mail, με μια πορτοκαλί φόρμα όπως αυτή των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, πριν εκτελεστεί δι' αποκεφαλισμού από έναν τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως και ο Φόλεϊ, ο Σότλοφ λίγο πριν την εκτέλεσή του ακούγεται να λέει: «Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ποιος είμαι και γιατί εμφανίζομαι αυτή τη στιγμή. Ομπάμα, η εξωτερική πολιτική σου για επέμβαση στο Ιράκ υποτίθεται ότι είχε στόχο την προστασία της Αμερικής και των συμφερόντων της, αλλά τότε γιατί πληρώνω εγώ με τη ζωή μου το τίμημα για την εμπλοκή σου;».

Στη συνέχεια το βίντεο επιστρέφει στον τζιχαντιστή που απειλεί ότι όσο οι αμερικανικοί πύραυλοι «συνεχίζουν να πέφτουν στον λαό μας, το μαχαίρι μας θα συνεχίσει να πέφτει στο λαιμό του λαού σου».

ΠΗΓΗ: protothema.gr