Οι ομοφοβικοί έχουν απαλλαγεί απ’ το σύνδρομο που πολεμούν στους άλλους;

Gazzetta team
Οι ομοφοβικοί έχουν απαλλαγεί απ’ το σύνδρομο που πολεμούν στους άλλους;
Ακόμη και να θέλαμε να απέχουμε από τη λήψη ορθόδοξης και θύραθεν σοφίας γύρω από το φλέγον θέμα των ημερών – τις ερωτικές προτιμήσεις ή, όπως το θέτει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στην αξιοζήλευτη για πολιτικούς ανακοίνωσή της, τις «γενεαλογικές καταβολές» – δεν μπορούμε.

Τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες και το διαδίκτυο μας πολιορκούν στενά.

Υποχρεωτικά παρακολουθούμε την αντιπαράθεση μεταξύ των οπαδών του επικείμενου αντιρατσιστικού νόμου και των πολεμίων του. Όχι τόσο για τις γενοκτονίες και την απαγόρευση της άρνησής τους, όσο για τα σεξουαλικά. Τα οποία στην αρχική απόφαση-πλαίσιο λέγονται με το όνομά τους («sexual orientation”), αλλά στις μεταφραστικές αλχημείες των «προοδευτικών» μας ηγητόρων μεταγλωττίζονται σε «γενετήσιες» (και εσχάτως «γενεαλογικές») καταβολές, αποδεικνύοντας ότι οι ίδιοι οι πολέμιοι του ομοφοβικού συνδρόμου δεν έχουν απαλλαγεί εντελώς από αυτό που θέλουν να καταπολεμήσουν στους άλλους. Εκτός αν με τη μετάφραση προσπαθούν να διευκολύνουν την ευνοϊκή τοποθέτηση της επίσημης Eκκλησίας επί του θέματος…

Στην αρχή ο σαματάς σε εκνευρίζει, κυρίως λόγω της επαναληπτικότητας των επιχειρημάτων και από τις δύο πλευρές. Μετά, όμως, αρχίζεις και το βλέπεις σαν ευχάριστη άσκηση: έχεις μπροστά σου ζωντανό ένα κοινωνικό φαινόμενο, δηλαδή πώς γίνεται στην σημερινή Ελλάδα η αντιπαράθεση μεταξύ των «προοδευτικών» – στην περίπτωσή μας, των ζηλωτών της ηθικής που πασχίζει να επιβάλει η παγκόσμια κουλτούρα στην «επαρχία» των Βαλκανίων – και των «συντηρητικών», στην περίπτωσή μας, των υποστηρικτών των παραδοσιακών στην ελληνική κοινωνία αξιών, πριν ενσκήψει η νέα Μεγάλη Ηθική που στη σκληρή της εκδοχή παίρνει τη μορφή νόμου, δηλαδή κρατικής ηθικής.

Διαβάστε όλο το άρθρο του Θανάση Γκοτοβού στο aixmi.gr