Το δάκρυ του Ηλία Ψινάκη στην ορκωμοσία του

Gazzetta team
Το δάκρυ του Ηλία Ψινάκη στην ορκωμοσία του
Τί ήταν αυτό που τον συγκίνησε...

Με χειροκροτήματα, ενθουσιασμό και επευφημίες έγινε δεκτός λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ο νεοκλεγείς δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, προκειμένου να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής ομάδας των «Πολιτών».

Ο γνωστός μάνατζερ έφτασε λίγο στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Μιλτιάδης» στο Μαραθώνα με το πολυτελές αυτοκίνητό του συνοδευόμενος από στενό του συνεργάτη. Ηταν ευδιάθετος, χαρούμενος και εμφανώς συγκινημένος. Χαρακτηριστικό ήταν πως δε σταμάτησε μέχρι και τη στιγμή που μπήκε στο εσωτερικό του χώρου όπου ακολούθησε η τελετή να χαιρετά και να μιλά με κόσμο που τον περίμενε για να το συγχαρεί και να του ευχηθεί καλή επιτυχία έξω από το κλειστό γήπεδο

Ντυμένος με μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο, κίτρινη γραβάτα και κίτρινο μαντίλι στο πέτο και φορώντας τα κλασσικά αγαπημένα του γυαλιά Rayban δε σταμάτησε να χαμογελάει καθ΄όλη τη διάρκεια της τελετής. Στη συνέχεια πήρε το λόγο και μπροστά σε ένα πυκνό ακροατήριο εξήγησε γιατί επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο για να ορκιστεί: «Εδώ από την αφετηρία του Μαραθώνιου δρόμου, ξεκινά και η δική μου διαδρομή σήμερα για τα επόμενα πέντε χρόνια στο δήμο». Επιστρατεύοντας το γνωστό και ιδιαίτερο χιούμορ του έκανε αρκετές φορές αστειάκια με τον κόσμο ο οποίος τον χειροκροτούσε ακατάπαυστα.

«Δε λέω… θα»

Ο Ηλίας Ψινάκης σε πολλά σημεία της ομιλίας του επισήμανε τη διάθεσή του να πετύχει και να προωθήσει βάσει σχεδίου και οργάνωσης με τους στενούς του συνεργάτες πλάνων που να αφορούν στην ουσιαστική αλλαγή του παραδεισένιου όπως είπε χαρακτηριστικά Μαραθώνα. «Δε θέλω διχόνοια και μιζέρια, θέλω να είναι όλοι ενωμένοι και να πιστέψουν ότι βάλαμε, εγώ και οι συνεργάτες μου τις βάσεις για τα επόμενα πέντε χρόνια. Έχω απαγορεύσει στον εαυτό μου να λέει «ΘΑ» γιατί πιστεύω πως μόνο οι πράξεις μιλάνε. Δευτέρα λοιπόν, 1η Σεπτέμβρη πιάνουμε δουλειά», είπε χαρακτηριστικά ενώ απευθυνόμενος στους συνεργάτες του τους ξεκαθάρισε πως θα τους βγάλει… το λάδι!

Τα τρία του όπλα

Τρία είναι τα βασικά του όπλα στη θητεία του η οποία ουσιαστικά ξεκινά από σήμερα καθώς όπως ο ίδιος είπε: «Δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες, με ενδιαφέρει αυτό που θα κάνω εδώ στο δήμο με την καλή έννοια, υποστηρίζομαι και στηρίζω νέους ανθρώπους γιατί αυτοί είναι που έχουν τη μεγαλύτερη δύναμη να αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις».

Η 90χρονη ψηφοφόρος, η ανθοδέσμη και η συγκίνηση του Ψινάκη

Ξεχωριστή στιγμή λίγα λεπτά μετά την τελετή ορκωμοσίας έμελλε να είναι το τετ α τετ που είχαν για λίγα λεπτά ο Ηλίας Ψινάκης και μία ψηφοφόρο του αρκετών Μαίων. Η 90χρονη Πηγή Σαφρά με το μπαστουνάκι της ήρθε στο σημείο της τελετής από πολύ νωρίς και παρά το γεγονός ότι μόλις προχθές είχε βγει από το νοσοκομείο, όπως είπε αποκλειστικά στο protothema.gr. Η κυρία Πηγή σημείωσε πως δε θα μπορούσε να λείπει από τη σημερινή πολύ σημαντική ημέρα για τον άνθρωπο τον οποίο αγαπά, εκτιμά και βέβαια «σταύρωσε» στις πρόσφατες εκλογές. Δηλώνει γοητευμένη από τον Ηλία Ψινάκη και του ευχήθηκε στην τρυφερή ολιγόλεπτη κουβέντα που είχαν να γίνει εκείνος μεγάλος και τρανός μέχρι και… πρωθυπουργός! Μάλιστα ο Ηλίας Ψινάκης συγκινημένος της έπιασε το χέρι γονατίζοντας στην εξέδρα και πήρε την ανθοδέσμη με τα λουλούδια που εκείνη του προσέφερε για να του ευχηθεί καλή θητεία.

Οι «ηλιοκαμένες» αιθέριες παρουσίες του Μαραθώνα

Μπορεί οι περισσότεροι να είχαν αρχικά εκτιμήσει πως στην τελετή ορκωμοσίας του Ηλία Ψινάκη θα ήταν παρόντες πολλοί από τους επώνυμους φίλους του, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη καθώς και ο ίδιος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προτίμησε να τηρήσει το πρωτόκολλο και να ακολουθήσει το μοτίβο μίας σεμνής ουσιαστικά τελετής κατά τη διάρκεια της οποίας το μόνο πράγμα που τον ένοιαζε ήταν να δώσει το στίγμα του.

Οι ηλιοκαμένες όμως γυναίκες ψηφοφόροι του Ηλία και συγγενείς των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων ήταν αναμφίβολα αυτές που ανέβασαν στα ύψη τη θερμοκρασία με εμφανίσεις που περιλάμβαναν καυτά σορτσάκια, και στράπλες που κόβανε ανάσες στον ανδρικό πληθυσμό που παρά το γεγονός της ημέρας δεν έμεινε ασυγκίνητος στη θέα τους. Τέλος να σημειωθεί πως μεταξύ αυτών που τίμησαν με την παρουσία τους τον Ηλία Ψινάκη ήταν ο Γιώργος Πάντζας, ο Παύλος Χαϊκάλης αλλά και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μίμης Δομάζος.

Πηγή: protothema.gr