Κούρκουλας προς Μπέτελ για Νικολόπουλο: EINAI PSEKASMENOI

Gazzetta team
Κούρκουλας προς Μπέτελ για Νικολόπουλο: EINAI PSEKASMENOI
Να εξηγήσει στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ τα όσα έγραψε σε βάρος του ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος επιχείρησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.

Ο κύριος Νικολόπουλος επιχειρώντας να επιχειρηματολογήσει κατά των διατάξεων του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ .... ΠΟΥΣΤΑΡΙΩΝ !!!Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του !!» προκαλώντας την «έκρηξη» των χρηστών του Twitter αλλά και την αντίδραση του ίδιου του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου .

Το επιχείρημα όμως που χρησιμοποίησε ο κύριος Κούρκουλας προκάλεσε και αυτό μεγάλες - αν όχι μεγαλύτερες - αντιδράσεις καθώς ο υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τον κ. Νικολόπουλο ως «ψεκασμένο». Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Κούρκουλας χρησιμοποίησε τον όρο αυτό γραμμένο με κεφαλαία γράμματα και greeklish τόσο στην ανάρτηση που έκανε στα αγγλικά όσο και στα γαλλικά. Οι περισσότεροι χρήστες του twitter εστιάζουν στο γεγονός ότι ο κ. Κούρκουλας είναι υφυπουργός Εξωτερικών άρα δεν ταιριάζει να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους επιχειρήματα. Παράλληλα ο κ. Κούρκουλας ευχαρίστησε τον λουξεμβούργιο πολιτικό «γιατί μας βοηθήσατε να ξεσκεπάσουμε το βρώμικο πρόσωπο ορισμένων "πολιτικών" μας».

Η φράση του κ. Νικολόπουλου προκάλεσε και την -μάλλον ειρωνική - αντίδραση του Ξαβιέ Μπέτελ, ο οποίος αρχικά απάντησε στον έλληνα βουλευτή ότι «άκουσα πως θέλεις να μου πεις κάτι αλλά δεν μιλάω ελληνικά. Συγγνώμη». Στη συνέχεια ο κ. Μπέτελ διαβεβαίωσε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αλλάζουν τη στάση του προς την Ελλάδα. «Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου και η σχέση μου με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι τέλειες, και δεν θα επηρεαστούν από τα σχόλια ενός απομονωμένου εξτρεμιστή».

Πηγή: protothema.gr