Φρίκη: Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 250 Σύρους στρατιώτες!

Gazzetta team
Φρίκη: Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 250 Σύρους στρατιώτες!
Δείτε βίντεο: Οι στρατιώτες του Άσαντ ξυπόλυτοι, φορώντας μόνο το εσώρουχό τους - Οι τζιχαντιστές προσπαθούν να ταπεινώσουν τους Σύρους στρατιώτες στους οποίους συμπεριφέρονται σαν να είναι πρόβατα

Νέες εικόνες απίστευτης φρίκης και βαρβαρότητας έρχονται τις τελευταίες ώρες από τη Συρία, με «πρωταγωνιστές» τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Σε μια προσπάθεια να σοκάρουν -ξανά- την παγκόσμια κοινότητα οι τζιχαντιστές ανάρτησαν άλλο ένα βίντεο-σοκ στο YouTube στο οποίο απεικονίζονται να εκτελούν 250 Σύρους στρατιώτες.

Οι άτυχοι άντρες, οι οποίοι εκτελέστηκαν τη νύχτα της Τετάρτης, είχαν διαφύγει από την αεροπορική βάση της Τάμπκα, στη βόρεια Συρία.

Στο βίντεο το οποίο ανάρτησαν οι τζιχαντιστές στο Διαδίκτυο απεικονίζονται οι στρατιώτες του Άσαντ να φορούν μόνο το εσώρουχό τους και να περπατούν ξυπόλυτοι στην έρημο. Δίπλα τους κινούνται ένοπλοι τζιχαντιστές. Ένας από τους αντάρτες κρατά τη σημαία της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ο εικονολήπτης των τζιχαντιστών κάνει σαν βοσκός που οδηγεί πρόβατα θέλοντας να ταπεινώσει τους Σύρους στρατιώτες.

Στη συνέχεια φαίνονται οι σοροί των άτυχων στρατιωτών, άλλες στοιβαγμένες σε ένα σωρό και άλλες απλωμένες σε μια μεγάλη γραμμή στο έδαφος.



«Οι 250 σαμπιχά οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στην Τάμπκα της Ράκα εκτελέστηκαν», αναφέρεται στο φρικιαστικό βίντεο.

Νωρίτερα, την εκτέλεση των στρατιωτών επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



«Δεκάδες Σύροι στρατιώτες, οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν ενώ διέφευγαν προς την Εσράγια της επαρχίας Χάμα, μετά την κατάληψη από το Ισλαμικό Κράτος της αεροπορικής βάσης τους στην Τάμπκα, εκτελέσθηκαν από τους τζιχαντιστές τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη», είπε ο Ραχμάν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 1.400 στρατιώτες υπερασπίζονταν τη βάση της Τάμπκα, η οποία κατελήφθη την Κυριακή από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Στη διάρκεια των μαχών, σχεδόν 200 στρατιώτες σκοτώθηκαν και περίπου 700 κατάφεραν να διαφύργουν φτάνοντας σε τομείς που ελέγχονται από το καθεστώς.

Από τους 500 υπόλοιπους στρατιώτες του Άσαντ, ένα μέρος συνεχίζει να μάχεται στο αγρόκτημα Αζράουι, κοντά στη βάση της Τάμπκα, ένα άλλο κρύβεται και πολλές δεκάδες αιχμαλωτίσθηκαν τη χθεσινή νύχτα ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσω της οδού των 50 χιλιομέτρων που διασχίζει την έρημο και οδηγεί στην τοποθεσία Εσράγια, στην επαρχία Χάμα, που βρίσκεται στα χέρια του καθεστώτος, διευκρίνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Πηγή protothema.gr