Παραιτήθηκε η γαλλική κυβέρνηση «Βαλς»…

Gazzetta team
Παραιτήθηκε η γαλλική κυβέρνηση «Βαλς»…
Κάποιοι έχουν αρχίσει να ευαισθητοποιούνται, να καταλαβαίνουν πως η πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλλει η Μέρκελ, είναι τελείως αδιέξοδη και θα οδηγήσει εν τέλει στην διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τεράστιο πρώτο πλήγμα δέχονται οι χώρες του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Νότου. Ευτυχώς, υπάρχουν και κάποιοι που υψώνουν τη φωνή τους, κάποιοι που προειδοποιούν για την εξέλιξη. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, ο Σοσιαλιστής υπουργός, με τις δηλώσεις του κατά της πολιτικής λιτότητας της Μέρκελ, οδήγησε με «εντολή» Ολάντ, σύσσωμη την κυβέρνηση Βαλς σε παραίτηση.

Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος Ολάντ, υπό τις διαταγές της δεξιάς Μέρκελ!!! Η πολιτική του κατάρρευση και συντριβή είναι πασιφανής! Δεν γίνεται να ψηφίζεις Σοσιαλιστή πρόεδρο και να σου βγαίνει πιο σκληρός Μερκελιστής από την ίδια την Μέρκελ!

Έχει γίνει, πλέον, σαφές πως η πολιτική της σκληρής λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στην οικονομική υπεροχή και όφελος της Γερμανίας, που εκμεταλλεύεται με μαεστρία τα θεσμικά κενά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπορούμε να μιλάμε, πλέον, για νέο «οικονομικό Γερμανικό Ιμπεριαλισμό».

Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, έχουν αρχίσει να ξυπνούν, τα σοσιαλιστικά κόμματά τους, που αυτά κυρίως έχουν πληγεί και αποδεκατιστεί, γυρίζουν σελίδα, αναπροσαρμόζοντας τις πολιτικές τους απέναντι στο νέο Ευρωπαϊκό οικονομικό «imperium»της Γερμανίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο aixmi.gr