Οικογένεια Φόλεϊ: Ο Ομπάμα μας απογοήτευσε (pics)

Gazzetta team
Οικογένεια Φόλεϊ: Ο Ομπάμα μας απογοήτευσε (pics)
Τα αδέλφια του Τζέιμς Φόλεϊ που αποκεφαλίστηκε από τζιχαντιστή, μιλούν για την αποτυχία της αμερικανικής κυβέρνησης να απελευθερώσουν τον 40χρονο δημοσιογράφο.

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του ανατριχιαστικού βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται η βάρβαρη εκτέλεση του 40χρονου Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, η οικογένεια του αδικοχαμένου ρεπόρτερ εκφράζει την οργή της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Ομπάμα σχετικά με την υπόθεση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν δύο από τα τέσσερα αδέλφια του δημοσιογράφου εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την αποτυχία της αμερικανικής κυβέρνησης στην προσπάθεια απελευθέρωσης του Φόλεϊ.



Ο Μάικλ Φόλεϊ, λοιπόν, δήλωσε πως ο αποκεφαλισμός του Τζέιμς θα έπρεπε να αλλάξει τον τρόπο που οι ΗΠΑ χειρίζονται ανάλογες υποθέσεις.

«Υπάρχουν πολλά περισσότερα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει για τον Τζιμ», είπε ο αδελφός του και πρόσθεσε: «Ελπίζω βαθιά μέσα μου ότι ο θάνατος του Τζιμ να αλλάξει την οπτική γύρω από την προσέγγιση σε θέματα τρομοκρατίας και διαπραγματεύσεων ομηρίας».



Σχετικά με την αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία, οι οποίοι σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, επιχείρησαν να απελευθερώσουν τον Φόλεϊ χωρίς αποτέλεσμα καθώς τελευταία στιγμή οι τζιχαντιστές είχαν μετακινήσει σε άλλη τοποθεσία τους ομήρους, ο 38χρονος Μάικλ Φόλεϊ φάνηκε να αμφιβάλει. «Θα ήθελα να πιστεύω ότι κάτι τέτοιο συνέβη, αλλά δε το γνωρίζω με βεβαιότητα», επισήμανε στο δίκτυο Yahoo Global News.

«Νομίζω πως δε θα πρέπει να αναφερθώ εκτενώς σε αυτό, αλλά οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να είχαν κάνει περισσότερα για τους Δυτικούς και Αμερικανούς ομήρους που παραμένουν εκεί», πρόσθεσε.







Μιλώντας για το θάρρος του αδελφού του, ο 38χρονος εμφανώς ταραγμένος κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να συνεργαστεί με την Ευρώπη ώστε να θεσπιστεί μία συγκεκριμένη στρατηγική σχετικά με την αντιμετώπιση των τρομοκρατών. «Αν οι ΗΠΑ δρουν διαφορετικά από την Ευρώπη τότε δεν πρόκειται να υπάρξουν αποτελέσματα», επισήμανε, την ώρα που όπως έγινε γνωστό ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να πληρώσει τα λύτρα που ζητούσαν οι εξτρεμιστές ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο 40χρονος.

Στο μεταξύ, ο Ομπάμα φωτογραφήθηκε να απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης παίζοντας γκολφ, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του για τον αποκεφαλισμό, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.





Πηγή: protothema.gr