Περισσότεροι από 34 νεκροί μόλις σε 24 ώρες στο Ντονέτσκ

Gazzetta team
Περισσότεροι από 34 νεκροί μόλις σε 24 ώρες στο Ντονέτσκ
Συνεχίζονται αμείωτα οι σφοδρές μάχες στο κέντρο τηςουκρανικής πόλης, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, αλλά και στα ανατολικά της προάστια.

Μέσα σε 24 μόλις ώρες, περισσότεροι από τριάντα τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των οδομαχιών ανάμεσα σε φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες και τον ουκρανικό στρατό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή της πόλης Ντονέτσκ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 40.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, 34 κάτοικοι της περιοχής σκοτώθηκαν σε μάχες, ενώ 29 ακόμη υπέστησαν τραύματα λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική κυβέρνηση.

Το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις και η ταξιαρχία εθελοντών του Ντονμπάς ανακατέλαβαν από τους αυτονομιστές τον Ιλοβάισκ, έναν σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο ανατολικά του Ντονέτσκ.

Δεν είναι σαφές εάν οι εννέα στρατιώτες αυτοί συμπεριλαμβάνονται στον απολογισμό τον οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.

Η πόλη Λουγκάνσκ στο μεταξύ παραμένει χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση για δέκατη όγδοη συνεχή ημέρα, όπως ανακοίνωσε το δημοτικό της συμβούλιο.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο έλεγχος από τελωνειακούς στο φορτίο των οχημάτων αυτών δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν η Μόσχα στείλει στο Κίεβο μια πλήρη απογραφή του.

Πηγή: newsit.gr