H Moody's αναβάθμισε την ελληνική οικονομία

Gazzetta team
H Moody's αναβάθμισε την ελληνική οικονομία
Ο οίκος αξιολόγησης κάνει λόγο για «σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της Ελλάδας» - Η εκτίμηση των αναλυτών είναι ότι θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,6% του ΑΕΠ - Διατήρησε σε «σταθερό» το outlook.

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες προχώρησε όπως αναμενόταν μετά το κλείσιμο των αγορών το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος αξιολόγησης Μoody΄s.

Σύμφωνα με τη νέα αξιολόγηση, τη δεύτερη από τον ίδιο οίκο μετά το Νοέμβριο του 2013, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στη βαθμίδα "Caa1" από τη "Caa3" που βρισκόταν προηγουμένως.

Οι αναλυτές του οίκου κάνουν λόγο στην αξιολόγησή τους για «σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης» της Ελλάδας και για βελτίωση των οικονομικών προοπτικών της. Εκτιμούν, δε, ότι η χώρα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης περίπου του 1,6% για φέτος.

Η αναγνώριση της προόδου της ελληνικής οικονομίας αναμενόταν να γίνει από τον οίκο στις αρχές Απριλίου. Τελικά τότε η Moody's είχε προχωρήσει μόνο σε αναβάθμιση του outlook του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε «σταθερό» από «αρνητικό».


πηγή: protothema.gr