Αυτοί έδωσαν 42 εκατ. ευρώ για τα ακίνητα στη Ρόδο

Gazzetta team
Αυτοί έδωσαν 42 εκατ. ευρώ για τα ακίνητα στη Ρόδο
Ένας Κύπριος και ένας ομογενής με καταγωγή από τη Σύμη είναι οι δύο επιχειρηματίες που πλειοδότησαν στον διαγωνισμό για τα δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου.

Ο λόγος για τον Νικολή Νικολαΐδη και τον Μερκούριο Αγγελιάδη που βρίσκονται πίσω από τις δύο εταιρείες, οι οποίες αθροιστικά προσέφεραν το ποσό των 42 εκατ. ευρώ για το ακίνητο για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» - Νότιο Αφάντου και το ακίνητο Golf – Βόρειο Αφάντου, αντίστοιχα.

Στον ελληνοαμερικανό Μερκούριο Αγγελιάδη, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ομογενείς της Αμερικής, ανήκει η εταιρεία M.A.Angeliades Inc. Όπως είχε αναφέρει παλαιότερα η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» ο κ. Αγγελιάδης έχει κατασκευάσει 182 εστιατόρια στη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, ενώ η εταιρεία του έχει υλοποιήσει μεγάλα έργα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

O 73χρονος ομογενής που γεννήθηκε στη Σύμη το 1941, βρίσκεται στις ΗΠΑ από το 1960. Η πρώτη του επιχειρηματική προσπάθεια ξεκίνησε λίγα χρόνια μετά τη μετανάστευσή του όταν και ίδρυσε την εργολαβική εταιρία, Magnetic Construction Corp, με έντονη δραστηριότητα για πάνω από δύο δεκαετίες στην περιοχή της Νέας Υόρκης. Το 1991 έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα με την ίδρυση της «M.A.Angeliades Inc», η οποία κατέληξε να βρίσκεται ανάμεσα στις είναι μια από τις 400 μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικότερα η 5η μεγαλύτερη της Νέας Υόρκης. Αντικείμένο της «M.A.Angeliades Inc» η κατασκευή δημόσιων έργων, όπως σχολεία, βιβλιοθήκες, σταθμοί του μετρό και δημόσια κτίρια.

Τελευταία του κίνηση η λειτουργία του εστιατορίου «Κύμα» στο Ρόσλιν του Λονγκ Αϊλαντ, που προσφέρει φρέσκο ψάρι και καλομαγειρευμένα ελληνικά και άλλα μεσογειακά φαγητά.

Με εμπειρία 40 ετών στον τουρισμό και ειδικότερα στον τομέα των ξενοδοχείων ο Κύπριος Νικολής Νικολαΐδης δίνοντας 15.200.000 ευρώ είναι από την Τρίτη ο νέος ιδιοκτήτης των 255 στρεμμάτων του ακινήτου «Φωνή της Αμερικής» - Νότιο Αφάντου.

Η εταιρεία T.N. Aegean Sun Investments Limited αποτελεί τον εκπρόσωπο της TUI travel στον ξενοδοχειακό κλάδο και διαθέτει μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο.

Ο Κύπριος επιχειρηματίας πέρασε χωρίς μεγάλες απώλειες τον «κάβο» της οικονομικής κρίσης στη χώρα του αλλά και την Ελλάδα και συνέχισε τις επενδύσεις. Δείγμα των προθέσεων του είναι η από κοινού κατάθεση με την TUI τριών φακέλων για την κατασκευή πεντάστερων μονάδων σε Κρήτη και Ρόδο, επενδύσεις που θα υλοποιηθούν με διαδικασίες fast track.

Παράλληλα ο κ. Νικολαΐδης λειτουργεί με απόλυτη συνέπεια και προσφέρει άριστες υπηρεσίες έχοντας ως κύριο μέλημά του, την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής στους επισκέπτες των επιχειρήσεών του.

Ειδικότερα ο Κύπριος επιχειρηματίας διαθέτει ξενοδοχεία σε:

Κύπρο

Atlantica Miramare Beach - Λεμεσός Atlantica Oasis Hotel - Λεμεσός Atlantica Gardens - Λεμεσός Atlantica Bay Hotel - Λεμεσός Atlantica Golden Beach - Πάφος Atlantica Λέσχη Sungarden Beach - Αγία ΝάπαAtlantica Aeneas Resort & Spa - Αγία Νάπα Atlantica Sancta Napa Hotel - Αγία Νάπα Atlantica Sea Breeze Hotel-Πρωταρά

Ελλάδα

Atlantica Holiday Village - Ρόδος Atlantica Princess Hotel - Ρόδος Atlantica Imperial Resort - Ρόδος Atlantica Club Aegean Blue - Ρόδος Atlantica Aegean Park - Ρόδος Atlantica Sensatori Resort - ΚρήτηAtlantica Kalliston Resort & Spa - Crete Atlantica Caldera Bay - Κρήτη Atlantica Caldera Beach - Κρήτη Atlantica Caldera Village - Crete Atlantica Caldera Creta Paradise - Κρήτη Atlantica Grand Mediterraneo Resort & Spa - Κέρκυρα Atlantica Porto Bello Royal, Κως Atlantica Porto Bello Beach, Κως Atlantica Λέσχη Μαρμάρι, Κως Magic Life Marmari Palace by Atlantica, Κως Holiday Village Κως από Atlantica, Κως Atlantica Thalassa Hotel-Kos

Αίγυπτο

Coral Sea Sensatori Resort – Sharm El-Sheikh, Coral Sea Resort – Sharm El-Sheikh, Coral Sea Holiday Village Sharm El-Sheikh, Coral Sea Splash Resort - Sharm El-Sheikh

Πηγή: protothema.gr