Γάζα: Έσπασε την εκεχειρία το Ισραήλ και βομβάρδισε αγορά

Gazzetta team
Γάζα: Έσπασε την εκεχειρία το Ισραήλ και βομβάρδισε αγορά
«Έσπασε» το Ισραήλ την τετράωρη εκεχειρία τη Λωρίδα της Γάζας και βομβάρδισε αγορά της περιοχής, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι 100.

Σύμφωνα με το ίδιο το Ισραήλ και τους εκπροσώπους του υπουργείου Άμυνας, βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις στο έδαφος της Γάζας και οι στρατιώτες του χρειάζονται συνεχή αεροπορική υποστήριξη.

Όσο για την κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι την τηρεί, αλλά όχι παντού.

Υπό κανονικές συνθήκες, η εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους θα έπρεπε να είχε διαρκέσει από τις 15:00 έως τις 19:00 (ώρα Ελλάδος).

Νωρίτερα, την έντονη αντίδραση του ΟΗΕ είχε προκαλέσει ο χθεσινοβραδινός βομβαρδισμός ενός σχολείου του οργανισμού στη Λωρίδα της Γάζας, όπου βρήκαν το θάνατο 16 άνθρωποι. Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) κατήγγειλε τον ισραηλινό στρατό για «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τις ισραηλινές δυνάμεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πιερ Κρέενμπιλ, ο επικεφαλής της UNRWA. «Ζητώ από τη διεθνή κοινότητα να δεσμευθεί σε μια πολιτική δράση ώστε να τερματιστεί άμεσα η σφαγή που διαπράττεται», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: protothema.gr