Νοσηλεύτρια έβγαλε selfie με νεκρή ασθενή

Gazzetta team
Νοσηλεύτρια έβγαλε selfie με νεκρή ασθενή
Προκαλεί τουλάχιστον σοκ η είδηση ότι μία νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο της Ραβένα στην Ιταλία πόζαρε δίπλα σε νεκρή ασθενή και φωτογραφήθηκε με το κινητό τηλέφωνό της.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η νοσοκόμα με το μακάβριο χόμπι κατηγορείται από τις ιταλικές αρχές για φόνο καθώς μία ασθενής 78 ετών που νοσηλεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο για μία κοινή αδιαθεσία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, εξέπνευσε λίγες ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πρώτες έρευνες οι γιατροί διαπίστωσαν πως στο αίμα της θανούσης υπήρχε υψηλή δόση καλίου, το οποίο σε συνδυασμό με άλλες ουσίες χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για τις εκτελέσεις θανατοποινιτών, όπως επισημαίνει το ιταλικό δημοσίευμα.

Επιπλέον, την ίδια περίοδο 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ξαφνικά και υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες στο ίδιο τμήμα, όπου εργαζόταν η νοσηλεύτρια.

Η διεύθυνση του νοσοκομείου σε συνεργασία με την εισαγγελία της Ραβένα, ερευνά την υπόθεση.

Στο μεταξύ η ίδια νοσηλεύτρια κατηγορείται και για κλοπές προσωπικών αντικειμένων των νοσηλευόμενων, αιτία για την οποία απολύθηκε από το ιατρικό κέντρο.

Όσο για τις λήψεις φωτογραφιών με τη νεκρή ασθενή, ο εισαγγελέας της Ραβένα, Αλεσάντρο Μαντσίνι, δήλωσε πως υπάρχουν δύο εικόνες αυτού του είδους.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω δει πολλές σοκαριστικές εικόνες, αλλά σαν αυτή λίγες. Προσπαθούμε ακόμα να καταλάβουμε αν η νεκρή εικονιζόμενη είναι μία από τους 38 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους (ανεξήγητα) και για αυτό το λόγο ερευνούμε τους ιατρικούς φακέλους τους. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος», δήλωσε ο Μαντσίνι.

Ανάλογη μακάβρια υπόθεση σημειώθηκε σε ίδρυμα υπερηλίκων της Ελβετίας, όταν δίχως ίχνος σεβασμού μία νοσηλεύτρια φωτογραφήθηκε δίπλα σε νεκρή ασθενή και στη συνέχεια ανήρτησε τις εικόνες ντροπής στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Η Μπλέιζ Μπ. με καταγωγή από τις Φιλιππίνες που εργαζόταν τα τελευταία δύο χρόνια σε ίδρυμα στο καντόνι Σεν Γκαλέν, δε δίστασε να ποζάρει δίπλα στη νεκρή γυναίκα και να «ποστάρει» τις φωτογραφίες στο προφίλ της, συνοδεία σχολίου: «Είναι νεκρή ή κοιμάται; Είμαι κλέφτρα ψυχών. Τις στέλνω στην κόλαση όπου πολλές από αυτές ανήκουν. Το υπόλοιπο της σορού είναι έτοιμο για λίπασμα».

Οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, με «φίλους» της γυναίκας να σχολιάζουν πως δε θα έπρεπε να αναρτά τέτοιες εικόνες στο προφίλ της και άλλους να την ρωτούν αν ο διευθυντής της γνωρίζει τη χυδαία δραστηριότητά της.

Η ίδια αναίσχυντα απάντησε πως στη σελίδα της μπορεί να αναρτά οτιδήποτε επιθυμεί και σε όποιον δεν αρέσουν οι φωτογραφίες της «μπορεί να πεθάνει, γιατί ο κόσμος πεθαίνει».

Όταν απολύθηκε, βέβαια, η γυναίκα επιχείρησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της λέγοντας ότι δεν ήθελε να βλάψει κανέναν και ότι σκοπός της ήταν να δείξει σε μία φίλη της πώς ζει και πεθαίνει κάποιος στην Ελβετία.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος είναι θυμωμένος μαζί μου. Σε τελική ανάλυση είναι όμορφες φωτογραφίες», απάντησε η Φιλιππινέζα νοσηλεύτρια.

Πηγή: protothema.gr