Νέες παγίδες στον «Σήφη» που δεν... τσιμπάει (pics)

Gazzetta team
Νέες παγίδες στον «Σήφη» που δεν... τσιμπάει (pics)
Σχεδόν ένα μήνα μετά τις πρώτες παγίδες που στήθηκαν για να αιχμαλωτιστεί ο «Σήφης» ο κροκόδειλος, το ερπετό που εντοπίστηκε στο Φράγμα της Λίμνης Ποταμών στο Ρέθυμνο παραμένει άφαντο, συνεχίζοντας προφανώς τις βουτιές του στα καταπράσινα νερά.




Ένα νέο ειδικό κλουβί για τον «Σήφη» τοποθετήθηκε στις όχθες της λίμνης

Ο κροκόδειλος που έγινε η «ατραξιόν» της περιοχής, προκαλώντας αρχικά ίσως το φόβο, αλλά στη συνέχεια το ενδιαφέρον περιοίκων και επισκεπτών, δε λέει να κάνει το χατήρι των ειδικών και να αιχμαλωτιστεί, αλλά προτιμά την ελευθερία του.


Ακολουθώντας τα ίχνη του ερπετού, οι ειδικοί τοποθέτησαν τη νέα παγίδα


Ένα ακόμα αποτύπωμα του «Σήφη» στην όχθη της λίμνης

Αν και αρχικά οι κάτοικοι της περιοχής ήθελαν να απομακρυνθεί από τη λίμνη αναγνωρίζοντας το σοβαρό κίνδυνο, ακόμα και για το ίδιο το ζώο που δεν έχει συνηθίσει να ζει ελεύθερο στο κλίμα και την γεωμορφία της Ελλάδας, στη συνέχεια άλλαξαν γνώμη. Ο «Σήφης» θα μπορούσε να γίνει μόνιμος κάτοικος Ρεθύμνου υποστήριξαν οι περισσότεροι, αν εξασφαλιστεί η φροντίδα του ώστε να μην κινδυνεύει και να μην αποτελεί κίνδυνο!



Το απόγευμα της Τρίτης έγινε ακόμα μια προσπάθεια να εγκλωβιστεί καθώς οι ειδικοί τοποθέτησαν νέα κλουβιά, ευελπιστώντας αυτή τη φορά ο «Σήφης» να «τσιμπήσει»!


Τέσσερις άντρες μετέφεραν το ειδικό κλουβί στην θέση που κρίθηκε ως η καταλληλότερη




Με δόλωμα μια «λιχουδιά» για τον κροκόδειλο το νέο κλουβί τοποθετήθηκε σε συγκεκριμένη τοποθεσία






Αφού τοποθέτησαν το κλουβί οι ειδικοί το κάλυψαν με κλαδιά για να ξεγελάσουν τον κροκόδειλο

Πηγή: protothema.gr