5 μύθοι σχετικά με το πέρασμα της ηλικίας στον άντρα!

Gazzetta team
5 μύθοι σχετικά με το πέρασμα της ηλικίας στον άντρα!
Ο άντρας μπορεί να μην ανησυχεί όσο οι γυναίκες για το πέρασμα των χρόνων, όμως και πάλι οι περισσότεροι από εμάς ανησυχούμε για κάποια πράγματα σχετικά με την ηλικία.

Ορίστε οι μεγαλύτεροι μύθοι από αυτούς:

Το πέρασμα της ηλικίας φέρνει απώλεια μυϊκής μάζας!

Υπάρχει γενικά η αντιληψη ότι πάνω από τα 40 οι αντρες αρχίζουν να χάνουν όγκο από τους μύες τους, ωστόσο μια πρόσφατη έρευνα αμερικανικού πανεπιστημίου απέδειξε ότι αν ενας 40αρης γυμνάζεται τακτικά και προσέχει τη διατροφή του τότε έχει απώλεια μυϊκής μάζας, όμοια με την απώεια ενός 20αρη.. άρα αν συνεχίσεις να επισκέπτεσαι το γυμναστήριο δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα...!

Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να επιβραδύνουν το γήρας!

Μπορεί να ξοδεύονται ετησίως πολλά εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια συμπληρωμάτων διατροφής, ωστόσο αυτά δεν είναι αρκετά για να επιβραδυνουν τα γηρατειά να σας χτυπήσουν την πόρτα. Όσο και αν τα συμληρώματα διατροφής βελτιώνουν την ενεργειακή σου κάλυψη σε βιταμίνες και άλλα στοιχεία, η δουλειά που γίνεται στον οργανισμό και την εμφανισή σου μέσω μιας πλήρους και σωστής διατροφής δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα συμπλήρωμα! Σκέψου το!

Τα προϊόντα ενυδάτωσης μπορούν να σου χαρίσουν χρόνια νεότητας

Όσο και αν η ενυδάτωση του οργανισμού και του δέρματος να είναι σημαντική για μια υγιή εμφάνιση, ωστόσο καμιά επιστημονική έρευνα δεν έχει αποδείξει ότι τα προϊόντα αυτά αντιστρεφουν το χρόνο. Στην ουσια αυτό που κάνουν ειναι να δείχνουν το πρόσωπό σας πιο φρέσκο, αρα κατ΄επέκταση και πιο νεανικό. Στην ουσία τα προϊόντα ενυδάτωσης απλώς ενεργούν στα ανωτερα στρώματα της επιδερμίδας απαλύνοντας κάποιες μικρές ρυτίδες που ίσως έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Απλώς δημιουργούν μία ψευδαίσθηση!

Τα προϊοντα styling ευθυνονται για την απώλεια μαλλιών!

Πολλοί από εσάς θεωρείτε ότι αν χρησιμοποιείται διάφορα προϊοντα για να διαμορφώνετε το στυλ των μαλλιών σας, σε λίγο δεν θα σας μείνουν μαλλιά στο κεφάλι! Αυτό όμως δεν ισχύει. Η απώλεια μαλλιών προκαλείται από τη ρίζα της τρίχας, μια περιοχή οπου τα προϊόντα styling δεν εχουν πρόσβαση, αφού στην ουσία καλυπτουν μόνο το ορατό σημειο της τρίχας. Πσρόλα αυτά συνήσταται μια περιορισμένη και προσεχτική χρήση τέτοιων προϊόντων για να διαμορφώνεται το στυ που θέλετε!

Τα γονίδια καθορίζουν το πόσο σύντομα θα γεράσεις

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους σχετικά με το πόσο γρήγορα γερνάει κάποιος, είναι η επίδραση που έχουν οι κληρονομική παράγοντες σε αυτό. Τα καλά νέα εδώ είναι ότι το γήρας δεν επηρεάζεται μόνο από τα γονιδια, αλλά και από εξωτερικούς παράγοντες. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό μπορείς να ελέγξεις εσυ το πόσο γρηγορα ή πόσο αργα θα γερνάς, αρκεί να προσέχεις πραγματα όπως τη διατροφή σου, την έκθεση στον ηλιο ή τις καταχρήσεις....

Πηγή: perfect5.gr