Κρίσιμο το β' εξάμηνο του 2014 για την Ελλάδα

Gazzetta team
Κρίσιμο το β' εξάμηνο του 2014 για την Ελλάδα
Ο Μισέλ Σαπαίν εκτίμησε ότι «οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο» - Χαρδούβελης: Ο κόσμος πρέπει να δει το εισόδημά του να αυξάνεται για να αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις.

Για αλλαγή της πολιτικής σκληρής λιτότητας πιέζει και η Γαλλία. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γκίκα Χαρδούβελη στο γραφείο του στην Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπαίν τόνισε σε δηλώσεις του ότι:

- οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο

- το β΄εξάμηνο του 2014 θα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη

- με την Ιταλική προεδρία θα μπουν νέες βάσεις και προσανατολισμοί στην πολιτική της ΕΕ.

- Οι αποφάσεις που αφορούν την δημοσιονομική πολιτική στην ΕΕ πρέπει να συνάδουν με τις αποφάσεις της Ευρωζώνης για Ανάπτυξης και με τα μέτρα ρευστότητος που λαμβάνει η ΕΚΤ. «Πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη επειδή προσφέρουν απασχόληση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να κάνει κτήμα του τις μεταρρυθμίσεις αλλά, όπως συμπλήρωσε, για να συμβεί αυτό «πρέπει να αυξηθεί το εισόδημά του». Όπως τόνισε:

- η Ελλάδα επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις, που ο κόσμος πρέπει να τις αποδεχθεί ως δικές του. Αλλά για να συμβεί αυτό -συμπλήρωσε- πρέπει να δει και το εισόδημά του να αυξάνεται.

- είμαστε μπροστά σε μια περίοδο ισχυρής ανάπτυξης. Υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εύρεση χρηματοοικονομικών πόρων

- μας ενδιαφέρει ένα δυνατό ευρώ που μελλοντικά μπορεί να αντικαταστήσει το δολάριο

Ο κ. Χαρδούβελης ευχαρίστησε τον κ. Σαπαίν για τα καλά του λόγια και θύμισε πως η Γαλλία δείχνει ενεργά τη στήριξή της στη χώρα μας.

πηγή: protothema.gr