Ποιος θέλει να δηλητηριάσει τον Πούτιν;

Gazzetta team
Ποιος θέλει να δηλητηριάσει τον Πούτιν;
Όταν κάποιος έχει τόσους εχθρούς, περισσότερους ακόμα και από τα κύτταρα του εγκεφάλου του, θα πρέπει να προσέχει τι τρώει και το κυριότερο... ποιος του μαγειρεύει...

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σημειώνει αξιοσημείωτη αύξηση της δημοτικότητάς του στο εσωτερικό της χώρας του, ειδικότερα, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, αλλά δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ο Πούτιν είναι το ίδιο αγαπητός και έξω από την χώρα του. Περισσότερο μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών και τον ισχυρισμό ΗΠΑ και Δύσης, ότι την ευθύνη φέρουν οι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, που προμηθεύονται οπλισμό από την Μόσχα.


«To eat or not to eat»?

Ο Πούτιν γνωρίζει ότι έχει περισσότερους εχθρούς από φίλους και φροντίζει να φυλάει καλά τα νώτα του, αλλά και το στομάχι του! Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρώσος πρόεδρος απασχολεί με πλήρες ωράριο δοκιμαστή τροφίμων, που δοκιμάζει το φαγητό πριν ο πρόεδρος αρχίσει να τρώει και βέβαια, αφού ο δοκιμαστής δεν σωριαστεί στο έδαφος, από τυχόν δηλητηρίαση, τότε ο πρόεδρος παίρνει το «πράσινο φως» για την ασφάλεια του γεύματός του.

Όμως, ο Ρώσος πρόεδρος είναι ίσως ο μόνος ηγέτης παγκοσμίως που δεν μαγειρεύει γι' αυτόν κάποιος μάγειρας, αλλά ο ίδιος ο δοκιμαστής τροφίμων, που τυχαίνει να είναι άντρας της προσωπικής του φρουράς!

Η πληροφορία είδε το φως της δημοσιότητας, όταν πρόσφατα στο Λονδίνο έγινε η συνάντηση του κλαμπ των «chefs des chefs». Πρόκειται για τους καλύτερους σεφ στον κόσμο που μαγειρεύουν για βασιλείς και ηγέτες κρατών και αντάλλαξαν μεταξύ τους εμπειρίες και πληροφορίες για τους υψηλούς εργοδότες τους.

Μάθαμε ανάμεσα σε άλλα ότι η βασίλισσα Ελισάβετ απεχθάνεται τα όστρακα, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν αγγίζει τα σπαράγγια και ο πρίγκιπας Φίλιππος πίνει πάντα μπύρα με τα γεύματά του!

Ο Πούτιν σύμφωνα με τις πληροφορίες κουβαλά πάντα μαζί του στα ταξίδια που κάνει στο εξωτερικό αλάτι, πιπέρι, μπουκάλια με νερό και τις πετσέτες του!

Σημειώνεται, ότι οι δοκιμαστές τροφίμων δεν είναι ένα επάγγελμα που ακούμε για πρώτη φορά. Κατά την ρωμαϊκή εποχή οι αυτοκράτορες δεν άγγιζαν ποτέ τα γεύματά τους, αν δεν έτρωγε πρώτα μια μικρή ποσότητα ο δοκιμαστής τροφίμων, που συνήθως ήταν σκλάβος. Πάντως, ο αυτοκράτορας Κλαύδιος πέθανε από δηλητηρίαση, αφού εικάζεται ότι ο δοκιμαστής του, Halotus, ενεπλάκει σε συνωμοσία εις βάρος του αυτοκράτορα!


πηγή: protothema.gr