Άπορος, ανάπηρος και... χρεωμένος με 69.000

Gazzetta team
Άπορος, ανάπηρος και... χρεωμένος με 69.000
Το Δασαρχείο του έβαλε πρόστιμο για οίκημα-παράπηγμα που ανήκει στην Ένωση Οικολόγων!

Μία απίστευτη καταγγελία παρουσιάζει σήμερα το protothema.gr, με πρωταγωνιστή τον κ. Θεόδωρο Στάμου, ο οποίος είναι 62 χρόνων, άπορος και ανάπηρος σε βαθμό 55% και γι' αυτό δεν δικαιούται να λάβει σύνταξη αναπηρική.

Ως εκ τούτου, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας εδώ και περίπου επτά χρόνια, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεν μπορούσε όμως ποτέ να βάλει στο μυαλό του ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα τον καλούσαν -συγκεκριμένα, το Δασαρχείο- να πληρώσει πρόστιμο 69.000 ευρώ για ένα οίκημα-παράπηγμα, το οποίο επισκεπτόταν τα τελευταία χρόνια και έμενε εκεί για μία ημέρα, καθώς εργαζόταν ως καθαριστής και «παιδί» για όλες τις δουλειές, όπως λέει χαρακτηριστικά, του Δημοσθένη Βεργή.

«Τον Δημοσθένη Βεργή τον γνωρίζω πολλά χρόνια -ήμουν άλλωστε και εγώ μέλος ενεργό των Οικολόγων Εναλλακτικών. Η σχέση μας ήταν πολύ καλή, καθώς περνούσε ο καιρός. Κάποια στιγμή, επειδή εγώ πήγαινα εκεί στην περιοχή και βοηθούσα σε διάφορες δουλειές, μου είπε πως μπορώ να μένω σε αυτό το πέτρινο φυλάκιο, στο οποίο βέβαια να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει τίποτα μέσα, παρά ένα κρεβάτι. Δεν έχει ρεύμα, δεν έχει καν αποχέτευση, δεν έχει τίποτα απολύτως. Σκέφτηκα ότι, αφού ανέβαινα που ανέβαινα, θα μπορούσα εκ περιτροπής να μένω για ένα βράδυ και να επιστρέφω την επομένη στο σπίτι μου».

»Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήταν δικό μου, δεν υπέγραψα κανένα συμβόλαιο ούτε υπάρχει κάποιος τίτλος ιδιοκτησίας στο όνομά μου. Εγώ πήγαινα εκεί ως επισκέπτης. Μπορεί να είμαι ένας άνθρωπος αγράμματος, αλλά όσο να πεις αυτό το καταλαβαίνω και δεν ήμουν και κανένας αφελής για να υπογράψω κάτι, δηλαδή για να μου παραχωρηθεί ως δικό μου. Είναι ξεκάθαρο ότι το κτήμα και το συγκεκριμένο κτίσμα ανήκει από το 2000 στην Ένωση Οικολόγων».

»Ιδιοκτήτης είναι το κόμμα, ο Δημοσθένης Βεργής και όχι ο πάμφτωχος Θεόδωρος. Παρόλα αυτά, όταν ήρθαν εκεί, εγώ υπέγραψα το πρωτόκολλο παραλαβής-παράδοσης στο Δασαρχείο για να σβηστεί το πρόστιμο. Το υπέγραψα για να σβηστεί το πρόστιμο κατά το νόμο, ενώ δεν είμαι ένοχος ούτε βέβαια ιδιοκτήτης. Το Δασαρχείο όμως αρνείται να μου σβήσει το πρόστιμο και μου λένε ότι θα πρέπει για να τη γλιτώσω και να μην πληρώσω, να πάω μέσω δικαστικής οδού για να βρω το δίκιο μου. Εγώ δεν έχω χρήματα για τα καθημερινά μου έξοδα, πού θα βρω δικηγόρο για να με υπερασπιστεί για μία υπόθεση, η οποία δεν με αφορά καν και στην οποία ακόμη αναρωτιέμαι πως βρέθηκα μπλεγμένος;».

Ο κ. Θεόδωρος προσπαθεί να βγει από το μπλέξιμο αυτό που, απ' ότι φαίνεται, τον έχει στενοχωρήσει για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για το ότι στην προσπάθειά του να βρει το δίκιο του, βρίσκει πόρτες ερμητικά κλειστές, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Καταλήγει, λέγοντας ότι θέλει να γίνει άμεση παρέμβαση για την υπόθεσή του, διότι απλά δεν έχει καμία με όλο αυτό που προέκυψε.

πηγή: protothema.gr