Πώς να αποκτήσεις την πιο καθαρή ανάσα που είχες ποτέ!

Gazzetta team
Πώς να αποκτήσεις την πιο καθαρή ανάσα που είχες ποτέ!
Η ευχάριστη αναπνοή είναι το 50% μιας θετικής πρώτης εντύπωσης.

Βούρτσιζε τα δόντια σου καθημερινά

Το βούρτσισμα των δοντιών είναι κάτι που πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση και τουλάχιστον 2 φορές μέσα στην ημέρα. Κατά προτίμηση, θα πρέπει να γίνεται και μετά τα γεύματα. Το στόμα σου περιέχει τουλάχιστον 700 είδη διαφορετικών βακτηριδίων, τα οποία «κάνουν πάρτι» ανάμεσα στα δόντια σου.

Καθάριζε τη γλώσσα σου

Σημεία όπως η γλώσσα και τα ούλα είναι εξίσου σημαντικά, όπως και τα δόντια. Ακόμη και αν στα δύο σημεία ζουν και τα «καλά βακτήρια», οι υπόλοιποι μικροοργανισμοί που βρίσκουν καταφύγιο εκεί αρκούν για να σε μετατρέψουν σε τοξική απειλή για τους γύρω σου. Η λύση είναι μια: Το καθημερινό βούρτσισμα της γλώσσας σου. Μόνο αυτό θα σε γλιτώσει από τη μετάλλαξή της σε αποικία νεκρών κυττάρων, υπολειμμάτων τροφής και υποπροϊόντων βακτηριδιακής πέψης.

Χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα

Το οδοντικό νήμα, θα έπρεπε να είναι μια καθημερινή συνήθεια για όλους μας. Είναι ένα ταπεινό αλλά θαυματουργό εργαλείο που απομακρύνει όλα τα υπολείμματα που δεν καθάρισε η βούρτσα, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα ανάπτυξης βακτηρίων.

Πρόσεχε τι τρως

Για την κακοσμία του στόματος δεν ευθύνεται μόνο το καθάρισμα, αλλά και το τι τρως. Το σκόρδο και το κρεμμύδι, για παράδειγμα, δεν θα ευνοήσουν τα τρυφερά τετ α τετ σου, αλλά τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και το καλοκαιρινό πεπόνι, θα σε βοηθήσουν. Επίσης λαχανικά όπως τα καρότα, το σέλινο και οι πιπεριές, όχι μόνο βελτιώνουν την φυσική σου κατάσταση, αλλά αναβαθμίζουν και την ποιότητα της αναπνοής σου.

Χρησιμοποίησε στοματικό διάλυμα

Είναι ό,τι πρέπει για να σιγουρευτείς ότι θα έχεις καθαρή αναπνοή μέσα στις επόμενες ώρες της ημέρας. Παρόλα αυτά, πρέπει να γνωρίζεις ότι αν το πρόβλημα είναι οδοντικό και η δυσάρεστη αναπνοή συνεχίζεται ακόμη και μετά το βούρτσισμα, το στοματικό διάλυμα θα φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Σε αυτή την περίπτωση, ο μόνος που μπορεί να σε σώσει είναι ο οδοντίατρος.

Κάνε τακτικά καθαρισμό

Κάποιοι δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τον φόβο του οδοντιάτρου. Καλώς ή κακώς, όμως, ο οδοντίατρος είναι ο μόνος σου σύμμαχος απέναντι στα βακτήρια που φιλοδοξούν να κάνουν το στόμα σου τσιφλίκι τους. Η πέτρα που δημιουργείται γύρω από τα ούλα, όχι μόνο ευθύνεται για την δυσάρεστη αναπνοή, αλλά προκαλεί και τερηδόνα. Μην παραμελείς τον καθαρισμό των δοντιών σου. Η ιδανική συχνότητα είναι οι δύο φορές το χρόνο. Αυτές οι δύο επισκέψεις, συνδυασμένες με ένα συνεπές πρόγραμμα καθαριότητας των δοντιών θα σε απαλλάξουν από την ανασφάλεια της δύσοσμης αναπνοής.

Πηγή: perfect5.gr