Εντοπίστηκαν στο Μάλι τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie

Gazzetta team
Εντοπίστηκαν στο Μάλι τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie
Στο Μάλι συνετρίβη τελικά η πτήση AH5017 της Air Algerie με τους 116 επιβαίνοντες, καθώς γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της χώρας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι συντρίμμια του αεροσκάφους MD83 εντοπίστηκαν σε μια ερημική περιοχή ανάμεσα στις πόλεις Αγκελόκ και Κιντάλ, στα βόρεια της χώρας.

«Μόλις με ενημέρωσαν ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν μεταξύ του Αγκελόκ και του Κιντάλ», είπε ο πρόεδρος Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, σε μια συνάντηση που είχε στο Μπαμακό με πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες. Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια στο νότιο τμήμα της χώρας, 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Μπουρκίνα Φάσο.

Σύμφωνα με την Air Algeria, το αεροπλάνο συνετρίβη στην περιοχή Tilemsi, 70 χλμ. από την πόλη Γκάο.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως έχει συντριβεί», δήλωσε νωρίτερα ο αξιωματούχος, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται το αεροπλάνο και το τι προκάλεσε τη συντριβή.

Το αεροσκάφος ήταν τύπου MD-83 και η Air Algeria το είχε νοικιάσει από την ισπανική SwiftAir. Σε αυτό επέβαιναν 116 άτομα, συμπεριλαμβανομένου εξαμελούς πληρώματος, ενώ η πλειονότητα των επιβατών ήταν γάλλοι υπήκοοι. Διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετέδιδαν ότι μεταξύ των επιβατών ήταν και η ανιψιά του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, Μαριέλα. Ωστόσο, η ίδια μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι της Βενεζουέλας και διέψευσε την είδηση, λέγοντας: «Είμαι ζωντανή και είμαι καλά».

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, από τους επιβάτες 51 ήταν Γάλλοι, ένας από το Μάλι, δύο από το Βέλγιο, δύο από το Λουξεμβούργο, πέντε από το Καμερούν, τέσσερις από τη Γερμανία, ένας από τη Νιγηρία, οκτώ από τον Λίβανο, ένας από την Αίγυπτο, ένας από την Ουκρανία, ένας από την Ελβετία, επτά από την Αλγερία και 26 από την Μπουρκίνα Φάσο. Και τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν ισπανοί υπήκοοι.

Πηγή: newpost.gr