Boeing: Το σπαρακτικό γράμμα γονιών

Gazzetta team
Boeing: Το σπαρακτικό γράμμα γονιών
«Ο πόνος μας είναι έντονος και αδυσώπητος. Ζούμε σε μια κόλαση πέρα από την κόλαση». Με αυτές τις συγκλονιστικές λέξεις ο Anthony Maslin και η Marite Norris προσπαθούν να περιγράψουν το δράμα που ζουν, έπειτα από τον θάνατο των τριών παιδιών τους, του 12χρονου Μο, της 10χρονης Evie και του 8χρονου Otis, που επέβαιναν στη μοιραία πτήση MH17 των μαλαισιανών αερογραμμών.

Τα τρία παιδιά επέστρεφαν στην Αυστραλία με τον παππού τους, έπειτα από τις διακοπές τους στην Ευρώπη, αφού το σχολείο θα ξεκινούσε αυτή την εβδομάδα.

Οι γονείς τους σχεδίαζαν να μείνουν λίγες ακόμη ημέρες στο Άμστερνταμ και σκόπευαν να επιστρέψουν στην Αυστραλία τη Δευτέρα.

Οι άτυχοι γονείς έσπασαν τη σιωπή τους με μια συγκινητική ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τετάρτη και στην οποία μιλούν για τα παιδιά που έχασαν και τον αγώνα που δίνουν για να συνεχίσουν τη ζωή τους.

«Ζούμε σε μια κόλαση πέρα από την κόλαση», αναφέρουν οι γονείς και προσθέτουν: «Τα μωρά μας δεν είναι πια εδώ μαζί μας. Πρέπει να ζούμε με αυτή την τρομοκρατική πράξη κάθε μέρα και κάθε στιγμή για το υπόλοιπο της ζωής μας».

Το ζευγάρι συνεχίζει, τονίζοντας ότι κανένας γονιός δεν πρέπει να ζήσει ποτέ την αγωνία και τον πόνο που βιώνουν εκείνοι, «ούτε ακόμη και οι άνθρωποι που χτύπησαν την οικογένειά μας στον ουρανό».

Ο Anthony -ο οποίος έπειτα από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα έφυγε από τη δουλειά του- και η Marite εκφράζουν, παράλληλα, την ευγνωμοσύνη τους για την οικογένεια και τους φίλους τους που τους στηρίζουν τις δύσκολες αυτές τις ημέρες και θυμίζουν πως η αγάπη για την οικογένεια, «είναι πιο ισχυρή από το μίσος ολόκληρου του κόσμου».

Η ανακοίνωση του ζευγαριού

«Ένα μήνυμα στους στρατιώτες στην Ουκρανία, τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ, τους φίλους και την οικογένειά μας.

Ο πόνος μας είναι έντονος και αδυσώπητος. Ζούμε σε μια κόλαση πέρα από την κόλαση.
Τα μωρά μας δεν είναι πια εδώ μαζί μας. Πρέπει να ζούμε με αυτή την τρομοκρατική πράξη κάθε μέρα και κάθε στιγμή για το υπόλοιπο της ζωής μας. Κανείς δεν πρέπει να ζήσει ποτέ την αγωνία και τον πόνο που βιώνουμε, ούτε ακόμη και οι άνθρωποι που χτύπησαν την οικογένειά μας στον ουρανό. Κανένα μίσος στον κόσμο δεν είναι τόσο δυνατό, όσο η αγάπη που έχουμε για τα παιδιά μας και για τον παππού τους, τον Nick. Κανένα μίσος στον κόσμο δεν είναι τόσο δυνατό, όσο η αγάπη που νιώθουμε ο ένας για τον άλλο.

Είναι μια αποκάλυψη για εμάς που μας ανακουφίζει.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε από όλους να το θυμούνται αυτό πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση που μπορεί να επηρεάσει εμάς και τα άλλα θύματα αυτού του τρόμου.

Θέλουμε να συνεχίζουμε να μαθαίνουμε για τις ζωές σας, για όλα τα καλά και όλα τα άσχημα. Εμείς δεν έχουμε πια ζωή που θέλουμε να ζήσουμε. Για αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, τους φίλους, τις οικογένειές και την κοινότητά μας και να σας πούμε ότι σας αγαπάμε».

Πηγή: protothema.gr