Συρία: Έξι παιδιά από την ίδια οικογένεια σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή

Gazzetta team
Συρία: Έξι παιδιά από την ίδια οικογένεια σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή
Δεν έχει τελειωμό το δράμα των αμάχων στην Συρία εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου, αφού οι κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Άσαντ φαίνεται ότι δεν κάνουν διακρίσεις και στοχεύουν εναντίον άμαχων πληθυσμών στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Όπως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έξι παιδιά έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια αεροπορικών επιδρομών σε χωριό που βρίσκεται σε βόρεια επαρχία στο Χαλέπι. Τα έξι αδέλφια, τρία κορίτσια και τρία αγόρια, ανήκουν σε μουσουλμανική οικογένεια, δεν είναι τα μόνα θύματα των κυβερνητικών επιδρομών στην περιοχή, αφού το χωριό ελέγχεται από τους αντάρτες και βομβαρδίζεται συνεχώς από τα τέλη του περασμένου έτους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει επανειλημμένα κατηγορήσει το καθεστώς Άσαντ για τις αεροπορικές επιδρομές που χτυπούν χωρίς διάκριση και άμαχους πληθυσμούς.

Την περασμένη Τρίτη ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στην πόλη Latamneh, της κεντρικής επαρχίας Χάμα και ακόμα ένα επτάχρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σε βομβαρδισμό στην επαρχία Idlib, στην βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Τα στοιχεία που δίνει στην δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνουν λόγο για 170.000 νεκρούς εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στην χώρα, από τους οποίους οι 9.000 είναι παιδιά, ενώ ο μισός πληθυσμός στην Συρία έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα σπίτια του!

Πηγή: protothema.gr