«Ήταν πολλοί 1 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι»

Gazzetta team
«Ήταν πολλοί 1 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι»
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.


Ο κ. Ρακιντζής επέδωσε στον κ. Παπούλια την ετήσια έκθεσή του, αναφέροντας πως έχει διαπιστώσει αισθητή βελτίωση και ότι -συγκριτικά με τις προηγούμενες- φαίνεται ότι «πάμε καλύτερα και στη βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων και σε κάποιες δομές».

Μάλιστα, ο κ. Ρακιντζής ανέφερε ότι «όσο μικραίνει το κράτος λειτουργεί καλύτερα», εξηγώντας πως ένα εκατομμύριο υπάλληλοι «ήταν μάλλον πάρα πολλοί».

«Τώρα που φτάσαμε στους επτακόσιους πενήντα χιλιάδες, δουλεύουν καλύτερα», σημείωσε ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει και η αυστηρότητα της πειθαρχικής διαδικασίας που κάνει τους υπαλλήλους πολύ προσεκτικούς.

«Γιατί τώρα με μία απλή δίωξη φοβάται την αργία ο υπάλληλος και είναι πολύ προσεκτικός. Κάτι γίνεται λοιπόν. Δε λέω ότι είμαστε τέλειοι, πάντως είμαστε σε καλό δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει μια βελτίωση», είπε από τον πλευρά του ο κ. Παπούλιας, με τον κ. Ρακιντζή να κάνει λόγο για μια βελτίωση «αισθητή».

«Και τα νούμερα και η βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων και οι αποδόσεις είναι καλύτερες», είπε ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, προσθέτοντας ότι και η γραφειοκρατία «κάπως συμμαζεύεται».

«Φεύγει η παλιά γενιά των υπαλλήλων που δεν ξέρει ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τώρα οι νέοι όλοι γνωρίζουν ηλεκτρονικό υπολογιστή», είπε ο κ. Ρακιντζής, εκφράζοντας, παράλληλα, την
επιθυμία του να ξεπεράσει η χώρα μας την κρίση.

Πηγή: protothema.gr