Ποιος βοηθά την Πόλα Ρούπα;

Gazzetta team
Ποιος βοηθά την Πόλα Ρούπα;
Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες πόρτα - πόρτα των αστυνομικών - «Χτενίζουν» καθημερινά συγκεκριμένες ζώνες.

Ποινικοί που στο παρελθόν έχουν προμηθεύσει με όπλα την ομάδα του Νίκου Μαζιώτη εκτιμάται από τις αρχές ότι έχουν αναλάβει να «διευκολύνουν» την Πόλα Ρούπα στο να βρει ασφαλές καταφύγιο.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής είναι βέβαιοι ότι μαζί με τη σύζυγο του Μαζιώτη βρίσκεται και ο υπαρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα Γιώργος Πετρακάκος ο οποίος «αγνοείται» τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Το γεγονός ότι ο Πετρακάκος τα τελευταία χρόνια ζει στην παρανομία μας κάνει να εκτιμάμε ότι έχει αναπτύξει διαύλους και άκρες με ποινικούς, οι οποίοι μέσω των υπόγειων δεσμών που έχουν αναπτυχθεί θα βοηθήσουν τόσο τον ίδιο όσο και τη Ρούπα να παραμένουν στο σκοτάδι», τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «Έτσι, για μας πρώτος στόχος παραμένει ο εντοπισμός της γιάφκας με τα όπλα και τα εκρηκτικά και φυσικά το γκαράζ με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες της οργάνωσης σε μια προσπάθεια να την αφοπλίσουμε».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αντιτρομοκρατική δεν είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει αν στο δίκτυο κάλυψης και διαφυγής της Ρούπα και των επτά μελών του Επαναστατικού Αγώνα έχει εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο η ομάδα του Βασίλη Παλαιοκώστα με τον οποίο ο Πετρακάκος διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις την περασμένη πενταετία. Η σχέση της ομάδας Μαζιώτη με ποινικούς είναι πλέον δεδομένη και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι στα ταμεία του Επαναστατικού Αγώνα βρίσκονται περισσότερα από 1.500.000 ευρώ οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει σύμπραξη ποινικών και μελών του αντάρτικου πόλης.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες, πόρτα, πόρτα, των αστυνομικών με τη φωτογραφία του Πετρακάκου και της Ρούπα, δεν έχουν αποτέλεσμα.

Οι εκτιμήσεις ότι στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων και του Αγίου Νικολάου βρίσκεται το υπόγειο γκαράζ που κρύβονται τα οχήματα του Επαναστατικού Αγώνα κάνει τους αστυνομικούς να «χτενίζουν» καθημερινά τη συγκεκριμένη ζώνη αξιοποιώντας οποιαδήποτε πληροφορία φθάνει στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και όλα τα καρέ από κάμερες τόσο των συρμών του ηλεκτρικού, όσο και των διοδίων σε μια προσπάθεια να αποκρυπτογραφηθούν τα δρομολόγια του Μαζιώτη και της Ρούπα των τελευταίων μηνών.

πηγή: protothema.gr