Πιτ μπουλ έσωσε 13χρονο

Gazzetta team
Πιτ μπουλ έσωσε 13χρονο
Ένας σκύλος πιτ μπουλ στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ έσωσε τον 13χρονο εκ γενετής κωφό, Νick Lamb, από βέβαιο θάνατο, «προειδοποιώντας» τον για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο σπίτι

Ο Ace, ένα πιτ μπουλ στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, έσωσε την ζωή του 13χρονου αφεντικού του Nick Lamb, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι και ο μικρός που είχε πέσει για ύπνο, δεν φορούσε τα ακουστικά του, αφού είναι εκ γενετής κωφός. Η μητέρα του μικρού απουσίαζε από το σπίτι και ο σκύλος όταν αντιλήφθηκε την πυρκαγιά πήγε στο δωμάτιο του 13χρονου και άρχισε να του γλείφει επίμονα το πρόσωπο.



Ο 13χρονος, όπως δήλωσε αργότερα, νόμιζε ότι ο Ace ζητά βόλτα ή φαγητό, αλλά αμέσως μετά είδε την φωτιά και τοποθετώντας μια μπλούζα για προστασία από τις αναθυμιάσεις στο πρόσωπό του, βγήκε από την πίσω πόρτα στον δρόμο μαζί με τον σκύλο του, αφού πρώτα πρόλαβε να τηλεφωνήσει στην πυροσβεστική και στην μητέρα του.

Οι ζημιές από την φωτιά ανήλθαν σε 175.000 δολάρια και οι πυροσβέστες εντόπισαν μέσα στο σπίτι και την γάτα του μικρού, την Pixie, η οποία μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο και τώρα είναι καλά.

Η μητέρα του 13χρονου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι ήταν η πρώτη φορά που άφησε τον μικρό μόνο στο σπίτι και τόνισε ότι ο σκύλος έσωσε την ζωή του γιου της από βέβαιο θάνατο. Η μητέρα δήλωσε: «Αυτό που έκανε ο Ace, είναι καταπληκτικό. Αν δεν υπήρχε αυτός, ο γιος μου δεν θα είχε σηκωθεί από το κρεβάτι, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχε καν ξυπνήσει»!

Πηγή protothema.gr