Tο βίντεο που εξόργισε τον Κιμ Γιονγκ-ουν

Gazzetta team
Tο βίντεο που εξόργισε τον Κιμ Γιονγκ-ουν
Στο σατυρικό κλιπ εμφανίζεται ο δικτάτορας της Β. Κορέας να τρέχει χέρι-χέρι με τον μπιν Λάντεν και να «τρώει» κλωτσιές από τον Ομπάμα.

Οι δικτάτορες φαίνεται πως δεν έχουν μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και φυσικά δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο Κιμ Γιονγκ-ουν της Βόρειας Κορέας

Ο Κιμ επιχειρεί να πείσει την Κίνα να εξαφανίσει από το Διαδίκτυο ένα σατυρικό βίντεο, φτιαγμένο ψηφιακά, το οποίο τον δείχνει να χορεύει, να τρέχει στα χωράφια πιασμένος χέρι-χέρι με τον Οσάμα μπιν Λάντεν και να «τρώει» κλωτσιές από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

Οι αξιωματούχοι της Β. Κορέας αναφέρουν πως το βίντεο «υπονομεύει την αξιοπρέπεια και το κύρος» του Κιμ Γιονγκ-ουν, όπως αναφέρεται στο άρθρο της εφημερίδας της Νότιας Κορέας Chosun Ilbun.

Πάντως η Κίνα δεν είναι σε θέση να βοηθήσει, καθώς ό,τι ανεβαίνει μια φορά στο Διαδίκτυο, μένει «online» για πάντα. Επίσης, όπως αναφέρει η με νόημα η Huffington Post, μάλλον ο Κιμ δε φαίνεται να γνωρίζει το άρθρο 19 του διαδικτύου: όσο περισσότερο το μισείς, τόσο πιο ισχυρό και δημοφιλές γίνεται...

Αξίζει να αναφερθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που Πιονγιάνγκ βάλλεται από ένα βίντεο. Η Β. Κορέα πρόσφατα απείλησε με «αποφασιστική και ανελέητη απάντηση» αν βγει στους κινηματογράφους η ταινία των Seth Rogan και James Franco, «Η Συνέντευξη».

Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: Ο James Franco είναι ο David Skylark. Ένας δημοσιογράφος και παρουσιαστής της πασίγνωστης εκπομπής Skylark Tonight. Η ζωή του αλλάζει όταν αποφασίζει να πάει στην Βόρεια Κορέα με τον παραγωγό του Aaron Rappaport (Seth Rogen) για μια συνέντευξη με τον δικτάτορα Κιμ Γιονγκ-ουν, επειδή μαθαίνει πως ο Κιμ παρακολουθεί φανατικά την εκπομπή τους. Τότε τους πλησιάζει η CIA με μια πρόταση να σκοτώσουν τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα. Η ταινία κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 10 Οκτωβρίου.

Όμως δεν είναι μόνο το βίντεο και η ταινία που έχουν εξοργίσει τον Κιμ. Είναι και ένας ηθοποιός από την Αυστραλία, ο οποίος τον μιμείται και το κάνει πολύ καλά...

Ο Howard L. υποδύεται τον δικτάτορα της Β. Κορέας και έχει πάρει μέρος σε διαδηλώσεις κατά της Β. Κορέας στην Κίνα. Τον Howard τον ανακάλυψαν ακτιβιστές και από τότε τον χρησιμοποιούν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τους.

Δείτε τον Howard να μιμείται τον Κιμ Γιονγκ-ουν:






















Πηγή: protothema.gr