Συμπλοκή οπαδών στην Θεσσαλονίκη στη συναυλία του Manu Chao

Gazzetta team
Συμπλοκή οπαδών στην Θεσσαλονίκη στη συναυλία του Manu Chao
Πιθανότατα ήταν οπαδοί του Άρη που επιτέθηκαν σε ΠΑΟΚτσήδες. Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα από σπασμένο μπουκάλι μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ ένας 40χρονος.

Σε οπαδικές διαφορές φαίνεται ότι οφείλεται η χθεσινοβραδινή επίθεση 20 περίπου ατόμων που φορούσαν κράνη σε έναν 40χρονο που παρακολουθούσε τη συναυλία του Μανού Τσάο στο χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό συνέβη λίγο αφότου ο τραγουδιστής ανέβηκε στη σκηνή, όταν η ομάδα των κρανοφόρων εισέβαλε από το πίσω μέρος του χώρου άναψε καπνογόνα, πετούσε αντικείμενα σε μια άλλη ομάδα ατόμων, ενώ στη συνέχεια όρμησε πάνω στους εμβρόντητους θεατές και άρχισε να τους χτυπά με λοστούς, ξύλα και τα μεταλλικά χωρίσματα που υπήρχαν στη συναυλία.

Όπως αναφέρουν μέσα της Θεσσαλονίκης, κάποια στιγμή εντόπισαν τον 40χρονο και άρχισαν να φωνάζουν «Είναι Τούρκος, είναι Τούρκος» και άρχισαν να τον κλωτσούν, να τον χτυπούν ενώ τον τραυμάτισαν και με αιχμηρό αντικείμενο. Να αναφέρουμε ότι οι οπαδοί του Άρη όταν αναφέρονται σε αυτούς του ΠΑΟΚ τους χαρακτηρίζουν «Τούρκους», κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το σκηνικό βίας προερχόταν από χούλιγκανς.

Αμέσως μετά το περιστατικό, το οποίο διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά, οι δράστες μπλέχτηκαν με το κοινό που προσπαθούσε να γλιτώσει φεύγοντας από τον χώρο και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Αριστοτέλους.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα στο ΑΧΕΠΑ και σύμφωνα με τους γιατρούς φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στο πόδι, πιθανότατα από σπασμένο μπουκάλι.

Η αστυνομία παρόλα τα μπλόκα σε αρκετούς δρόμους δεν κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες.

Για τα επεισόδια συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού ο υπεύθυνος της εκδήλωσης. Πρόκειται για 57χρονο νόμιμο εκπρόσωπο μουσικών παραγωγών και εκδηλώσεων, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, δεν μερίμνησε για τη λήψη μέτρων ελέγχου και ασφάλειας των θεατών.

πηγή: protothema.gr