108 οι δήμαρχοι που εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

Gazzetta team
108 οι δήμαρχοι που εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή
Ο Γιώργος Πατούλης στο Μαρούσι, ο Ανδρέας Παχατουρίδης στο Περιστέρι, ο Ηλίας Ψινάκης στο Μαραθώνα, ο Διονύσης Χατζηδάκης στο Παλαιό Φάληρο και ο Απόστολο Γκλέτσος στη Στυλίδα είναι μερικοί από τους δημάρχους που κέρδισαν την εκλογή τους από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Σε περισσότερους από 100 δήμους της επικράτειας η εκλογή δημάρχου κρίθηκε από την πρώτη Κυριακή.

Στον δήμο Περιστερίου, η εκλογική διαδικασία αποδείχθηκε περίπατος για τον νυν δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, ενώ την επανεκλογή τους κέρδισαν επίσης στο Μαρούσι ο Γιώργος Πατούλης και ο Διονύσης Χατζηδάκης στο Παλαιό Φάληρο.

Από τον πρώτο γύρο κρίθηκε η εκλογή δημάρχου στο Καρπενήσι, όπου ο Νίκος Σουλιώτης διαδέχεται τον Κώστα Μπακογιάννη. Από την πρώτη Κυριακή κέρδισε την επανεκλογή του στο δήμο Στυλίδας ο Απόστολος Γκλέτσος, ο Ευάγγελος Λαμπάκης στην Αλεξανδρούπολη, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος στη Θέρμη, ο Λάζαρος Κυρίζογλου στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, ο Γιάννης Μαστοράκης στη Χερσόνησο.

Στον δεύτερο δήμο της Ευρυτανίας, τον δήμο Αγράφων, οι εκλογές είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού «κατέβηκε» μόνο ένας συνδυασμός και δήμαρχος εξελέγη ο Θόδωρος Μπαμπαλής.

Από την πρώτη Κυριακή κέρδισε την εκλογή του στο δήμο Πόρου ο Ιωάννης Δημητριάδης, στις Σπέτσες ο Παναγιώτης Λυράκης, στη Νίκαια – Άγιος Ιωάννης Ρέντης ο Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Δημήτρης Κιούσης στο Κορωπί, ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης στη Δάφνη, ο Νίκος Μελετίου στον Ασπρόπυργο.Στην Πελοπόννησο κρίθηκαν οι δήμοι στην ανατολική Μάνη όπου εκλέγεται ο Πέτρος Ανδρεάκος με ποσοστό άνω του 90%, στην Καλαμάτα εκλέγεται ο Παναγιώτης Νίκας. Στο Άργος ο Δημήτρης Καμποσος εκλέγεται επίσης από την πρώτη Κυριακή, όπως και ο Κωνσταντίνος Γκάζιος στην Επίδαυρο, ο Ηρακλής Τριχείλης στη Μονεμβασιά, ο Δημήτρης Κωστούρος στο δήμο Ναυπλιέων.

Στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας εκλέγεται δήμαρχος για πρώτη φορά ο Παναγιώτης Μαντάς με ποσοστό 53% και ακολουθεί με 34% ο Γιώργος Δαλιάνης.

Στη Μύκονο από την πρώτη Κυριακή βγήκε ο Κωνσταντίνος Κούκας, στη Μήλο ο Γεράσιμος Δαμουλάκης, στην Πάτμο ο Γρηγόρης Στόικος. Επίσης, από την πρώτη Κυριακή ο Αχιλλέας Μπέος κέρδισε την εκλογή του.

Από την πρώτη Κυριακή κρίθηκε και ο δήμος Κομοτηνής με νικητή τον Γιώργο Πετρίδη.

Στον δήμο Σουλίου η Σταυρούλα Μπραΐμη επανεκλέγεται δήμαρχος, καθώς συγκέντρωσε το 52% των ψήφων.

Νέο δήμαρχο στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, ανέδειξε η εκλογική αναμέτρηση τον (ανεξάρτητο) Σπύρο Παππά, ενώ ο Αντώνης Νάστας αναδείχθηκε δήμαρχος στην Πάργα, με ποσοστό που ξεπερνάει το 65%.

Πηγή: newsit.gr