Κοινή εμφάνιση Παπανδρέου και Κουβέλη!

Gazzetta team
Κοινή εμφάνιση Παπανδρέου και Κουβέλη!
Με μια κίνηση, κατ’ ορισμένους, πολιτικού συμβολισμού, ο κ. Γ. Παπανδρέου επέλεξε να παρουσιάσει από κοινού με τον κ. Φώτη Κουβέλη το νέο βιβλίο της στενής του συνεργάτιδος Μαριλένας Κοππά, η οποία, ως γνωστόν, έχει παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ και κατεβαίνει στις ευρωεκλογές υπό τη «σημαία» της ΔΗΜΑΡ...

Το περιβάλλον βέβαια του πρώην πρωθυπουργού απέφευγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ερμηνεία που δόθηκε στην επιλογή Παπανδρέου. «Μεγαλύτερη σημασία έχουν όσα θα πει την προσεχή Δευτέρα στην εκδήλωση και όχι καθεαυτή η παρουσία του», έλεγαν, χωρίς όμως να αρνούνται το χάσμα που χωρίζει πλέον τον πρώην πρωθυπουργό από τις επιλογές του κ. Ευ. Βενιζέλου. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που στη Χαριλάου Τρικούπη η νέα επιλογή του πρώην πρωθυπουργού μόνον εξαπίνης δεν τους κατέλαβε και χαρακτήριζαν «προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου υπηρετεί πλέον δική του πολιτική ατζέντα αδιαφορώντας αν αυτή υπονομεύει ακόμη και το κόμμα στο οποίο παραμένει βουλευτής». Σημειωτέον δε ότι δυσάρεστο αιφνιδιασμό δήλωναν ακόμη και βουλευτές φίλα προσκείμενοι στον ίδιο, που χαρακτήριζαν αδιανόητη την επιλογή του πρώην πρωθυπουργού να παραστεί προεκλογικά σε μια... ΔΗΜΑΡική εκδήλωση, όταν δεν προσήλθε καν στην ίδρυση της «Ελιάς».

Οι συνεργάτες του κ. Φ. Κουβέλη από την πλευρά τους αρκούνταν στο σχόλιο ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι του ΠΑΣΟΚ και όχι της ΔΗΜΑΡ. Διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει καμία προεκλογική συμφωνία Κουβέλη - Παπανδρέου, όπως και ότι οι δύο άνδρες δεν έχουν συναντηθεί ή μιλήσει προσφάτως.

Ανταρσία στην Τοπική Πειραιά της ΔΗΜΑΡ

Χθες άλλωστε, αν κάτι μονοπωλούσε τις συζητήσεις στην Αγίου Κωνσταντίνου ήταν η ανταρσία που έχει εκδηλωθεί στην τοπική οργάνωση του Πειραιά, με τα περισσότερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ να προειδοποιούν ότι μπροστά στον κίνδυνο να βγει δήμαρχος ο κ. Γ. Μώραλης, θα στηρίξουν τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα, γεγονός που εξανάγκασε τον κ. Φώτη Κουβέλη να τους απειλήσει με δημόσια αποκήρυξη αν δεν υπακούσουν στη γραμμή του κόμματός του.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr