Σαμαράς: Πιστοποιείται η μεγάλη στροφή της ελληνικής οικονομίας

Gazzetta team
Σαμαράς: Πιστοποιείται η μεγάλη στροφή της ελληνικής οικονομίας
Η επίσημη ανακοίνωση του πλεονάσματος, πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η ελληνική οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων.

Απομακρυνόμαστε σιγά - σιγά από την κρίση και θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τις ανακοινώσεις της Eurostat.

Γ. Στουρνάρας: Η Ελλάδα στάθηκε στα πόδια της

Σε ανάλογο μήκος κύματος, και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε πως μετά από τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια η Ελλάδα στάθηκε όρθια, στάθηκε στα πόδια της και ατενίζουμε το μέλλον πια με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ερωτηθείς, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, αν τώρα μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, πρόσθεσε πως «όλα τα άλλα είναι κανονισμένα στις συμφωνίες που έχουμε κάνει».

«Σημασία έχει ότι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, ότι πηγαίνουμε πολύ καλά» πρόσθεσε, ενώ δεν άνοιξε τα χαρτιά του στο ερώτημα ποια θα είναι η ελληνική πρόταση σχετικά με το χρέος.

Ο Γ. Στουρνάρας για το πρωτογενές πλεόνασμα
Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat επικύρωσε νωρίτερα πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης στην Ελλάδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ για το 2013. Αν συνυπολογιστούν και τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα τα οποία επέστρεψαν οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, το πρωτογενές πλεόνασμα ανέρχεται σε 3,4 δισ. ευρώ.

Κομισιόν: Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Κομισιόν για το πρωτογενές πλεόνασμα
Ως ένα ακόμη σαφές δείγμα «αξιοσημείωτης προόδου» υποδέχτηκε την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον εκπρόσωπο της Σάιμον Ο' Κονορ να τονίζει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

Ο εκπρόσωπος Tύπου της Κομισιόν ανέφερε ότι η συζήτηση στην Ευρωζώνη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανοίγει το ζήτημα του χρέους στο Euroworking Group
Το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας έκλεισε στο 1,5 δισ. ευρώ, μέγεθος που αντιστοιχεί στο 0,8% του ΑΕΠ της χώρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Πηγή: naftemporiki.gr