Game of Thrones: Ποιος είναι ο δολοφόνος του βασιλιά; (spoiler)

Gazzetta team
Game of Thrones: Ποιος είναι ο δολοφόνος του βασιλιά; (spoiler)
1 λεπτό και 39 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να χαμογελάσουν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατών σε όλο τον πλανήτη. Η σκηνή που ο πιο μισητός χαρακτήρας των τελευταίων τεσσάρων ετών σε σίριαλ, ο Βασιλιάς Τζόφρι, πέφτει νεκρός, δηλητηριασμένος από το κρασί που του σέρβιρε ο Τύριον.

Ένας θάνατος τόσο ατιμωτικός για Βασιλιά, τόσο ανατριχιαστικός… Δεν είναι βράδυ, στην κρεβατοκάμαρά του, ούτε από σπαθί εχθρού σε κάποια μάχη. Την ημέρα του γάμου του, μπροστά σε όλους εκείνους που κατά καιρούς έχει προσβάλει και τραμπουκίσει, με το αίμα να ρέει από τα ρουθούνια του, τα μάτια του να είναι έτοιμα να εκραγούν, το δέρμα του να σαπίζει.

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να τονίσουμε πως πατώντας εκνευριστικά πολλές φορές το review στη σκηνή, υπάρχει ένα στοιχείο που μας προξένησε εντύπωση. Ένα φευγαλέο πλάνο της γαμήλιας τούρτας, που κόβει με το σπαθί από βαλυριανό ατσάλι ο Τζόφρι, δείχνει νεκρά περιστέρια, που θεωρητικά έχουν σκοτωθεί από το βασιλικό σπαθί. Συμβολισμός λίγο πριν το τέλος ή ήταν εκείνα που ήταν δηλητηριασμένα; Αξίζει να αναφέρουμε πως το κρασί που σερβίρει ο Τύριον στο Βασιλιά είναι από δύο κανάτες που βρίσκονται στο τραπέζι των συγγενών του γαμπρού και της νύφης.

Θεία δίκη; Αυτοί που έβαψαν κόκκινο το γάμο των Σταρκ, βλέπουν τον Βασιλιά τους να πέφτει νεκρός στον «μωβ γάμο» τους. Ο συγγραφέας έχει φροντίσει να ανεβάσει το επίπεδο μίσους των τηλεθεατών προς τον νεαρό παρανοϊκό Τζόφρι σε νέα υψηλά!

Με τη λήξη του επεισοδίου, ξεκίνησαν και τα σενάρια. Ποιος είναι ο δολοφόνος του Τζόφρι; Όσο πιο μισητός είναι ένας Βασιλιάς, τόσο περισσότερους επίδοξους φονιάδες μπορεί να έχει. Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι κατά τη γνώμη μας οι ύποπτοι:

Τύριον

Φυσικά και τον μισούσε. Φυσικά και τον ήθελε νεκρό. Μόνο η τελευταία σκηνή που τον εξευτελίζει είναι αρκετή. Ο Τζόφρι ήταν κίνδυνος για τη ζωή του, τη ζωή της γυναίκας του και αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η στιγμή που θα έπρεπε να τον αντιμετωπίσει. Αλλά θα το έκανε με αυτόν τον τρόπο; Είναι πολύ πιο έξυπνος και έχει απείρως περισσότερες ευκαιρίες να βρίσκεται κοντά στον Τζόφρι, για να το σχεδιάσει και να το εκτελέσει με τρόπο τέτοιο που δεν θα ενοχοποιηθεί!

Γελωτοποιός

Είχαμε αναρωτηθεί ποιος ο λόγος που επαναφέρει ο Μάρτιν τον πρώην ευγενή που είχε εμφανιστεί στη γιορτή του Τζόφρι, για να ξιφομαχήσει μεθυσμένος και το κεφάλι του σώζει η Σάνσα (στον δεύτερο κύκλο). Αφού τον συναντάμε στο πρώτο επεισόδιο να δωρίζει ό, τι πιο πολύτιμο του έχει απομείνει στη «σωτήρα» του, τον βλέπουμε στις τελευταίες στιγμές του Βασιλιά να καλεί τη Σάνσα να «αποδράσουν» μαζί. Είναι όμως ικανός αυτός ο μέθυσος, να κατάφερε να ρίξει δηλητήριο στο βαρέλι της βασιλικής οικογένειας;

Σάε

Προλάβαινε η ερωμένη του Τύριον να ρίξει δηλητήριο στο κρασί του Βασιλιά, πριν από αποπλεύσει; Ήταν υπηρέτρια, πράγμα που σημαίνει πως είχε πρόσβαση εκεί που γινόταν οι προετοιμασίες του γάμου. Επίσης, ο Τζόφρι ήταν ο νούμερο 1 εχθρός του «καλού» της. Είχε όμως το χρόνο να το κάνει;

Μάρτζερι Ταϊρέλ

Η Μάρτζερι Ταϊλέρ δεν είναι από εκείνα τα αθώα κοριτσάκια που ονειρεύονται έρωτες και γάμους με βασιλιάδες. Θέλει να γίνει «Η Βασίλισσα», όπως τονίζει στο δεύτερο κύκλο και μάλιστα, δεν διστάζει να παντρευτεί τον γκέι γκόμενο του αδερφού της, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία της για δύναμη και όνομα που θα μείνει στην αιωνιότητα. Είναι αδίστακτη. Κατεβαίνει στο King’s Landing και ουσιαστικά καταφέρνει να γίνει Βασίλισσα χάρη στην ομορφιά της και το μυαλό της. Αν το σενάριο που θέλει να είναι δηλητηριασμένα τα περιστέρια στέκει, τότε μπορείτε να παρατηρήσετε πως εκείνη δεν δοκιμάζει από τη γαμήλια τούρτα, αλλά την προσφέρει στον Τζόφρι. Μπορεί να είναι εκείνη η δολοφόνος του Βασιλιά; Φυσικά και ναι! Απλά το σχέδιό της θα ήταν ακόμη πιο εύκολο εάν συμμετείχε και η μέντοράς της. Η γιαγιά της, Ολένα Ταϊρέλ.

Ολένα Ταϊρέλ

Η γιαγιά της νέας Βασίλισσας είναι αρκετά μεγάλη, αρκούντως κυνική και εντελώς πραγματίστρια για να κατέχει το υπέρτατο προσόν για να επιζήσει στα διάφορα παιχνίδια εξουσίας που είναι το στήσιμο δολοπλοκιών. Όταν καλεί τη Σάνσα Σταρκ, έχοντας στο πλευρό της την εγγονή της, τη ρωτά ευθέως για το χαρακτήρα του Τζόφρι. Δεν ταράζεται όταν ακούει πως είναι «τέρας». Δείχνει πως είναι μεθοδική, επιμένει σε μια μεγάλη γιορτή και δεν φαίνεται και τόσο ταραγμένη, όσο οι άλλοι. Το πλάνο με την γιαγιά Ταϊρέλ να είναι καρφωμένη στο Βασιλιά που τρώει, αλλά και στη συνέχεια, την ώρα που ο Νάνος παίρνει την κανάτα για να σερβίρει, τη δείχνει να είναι σε κατάσταση… αναμονής! Μπορεί να είναι εκείνη πίσω από όλα; Άνετα!

Τάιγουιν Λάνιστερ

Η παράδοση στο King’s Landing θέλει τον Δεξί Χέρι να σκοτώνει ή να σκοτώνεται. Και ο Τάιγουιν Λάνιστερ δεν είναι από εκείνους που σκοτώνονται. Ο εγγονός του είναι δύσκολα διαχειρίσιμος και του δημιουργεί αρκετά προβλήματα. Επίσης, είναι γιος των δύο παιδιών του, του Τζέιμι και της Σέρσι. Άρα; Νεκρός εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά του. Η κόντρα με τον Τύριον προκύπτει. Δεν ήταν στο αρχικό του σχέδιο, λογικά δεν θα ήθελε να τον ενοχοποιήσει. Παρόλα αυτά, ως Χέρι του Βασιλιά, θα μπορεί να ελέγχει τα πράγματα καλύτερα χωρίς την ενοχλητική παρουσία του παρανοϊκού εγγονού του. Η εκτέλεση ενός τέτοιου σχεδίου, μόνο δύσκολη δεν θα ήταν για τον «μετρ της δολοπλοκίας». Φυσικά και θα μπορούσε να επικαλεστεί «εκδίκηση» από οπαδούς των Σταρκ και μάλιστα με το ίδιο «νόμισμα»!

Πηγή: provocateur.gr