Σάλος με σκάνδαλο στην Κύπρο

Gazzetta team
Σάλος με σκάνδαλο στην Κύπρο
Στο στόχαστρο του γενικού εισαγγελέα οι ενέργειες της εταιρείας Focus.

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η Λαϊκή Τράπεζα στην Κύπρο προ κρίσης χρηματοδοτούσε πολιτικά κόμματα στη χώρα. Στο στόχαστρο του γενικού εισαγγελέα της Κύπρου βρίσκονται οι ενέργειες της εταιρείας Focus του Eλλαδίτη κ Μιχάλη Ζολώτα, σύμφωνα με τις οποίες χρηματοδοτήθηκαν πολιτικά κόμματα.

Συγκεκριμένα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) και το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ που κατηγορούνται ότι εισέπραξαν συνολικά 2 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Focus του κ. Ζολώτα, ισχυρού συνεργάτη τότε της Marfin Λαϊκής.

Και τα δύο κόμματα δεν παραδέχθηκαν στην αρχή ότι πήραν τα χρήματα, αλλά την Παρασκευή το ΔΗΣΥ παραδέχθηκε ότι έλαβε επιταγή ύψους 50 χιλ. ευρώ για προεκλογικούς λόγους και δηλώνει ότι θα επιστρέψει τα χρήματα αυτά στους καταθέτες της Λαϊκής. Εκπρόσωπος του κόμματος είπε ότι τα χρήματα αυτά βρέθηκαν μετά από έλεγχο σε ειδικούς λογαριασμούς που είχαν λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2008.

Τονίζει μάλιστα ότι δεν πρόκειται για κάποια παράνομη πράξη γιατί αν ήταν γνωστή τότε η δράση της εταιρείας αυτής το κόμμα δεν θα δεχόταν την χρηματοδότηση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Πολίτης της Κύπρου που αποκάλυψε την υπόθεση, την περίοδο 2007 με 2008 το ΑΚΕΛ φαίνεται να πήρε 1,5 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο το έλαβαν άλλοι.

Πάντως ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού είπε ότι μετά από έλεγχο δεν έχουν βρει οποιαδήποτε σύνδεση και θα πρέπει να αποδείξουν αν τα όσα λένε είναι αλήθεια, γιατί διαφορετικά θα μείνουν εκτεθειμένοι.

Πηγή: tovima.gr