Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες των παιδιών στο διαδίκτυο!

Gazzetta team
Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες των παιδιών στο διαδίκτυο!
Όλη η σκληρή πραγματικότητα μέσα από ένα άρθρο, μεστό, κατανοητό, άμεσο.

Όταν εκθέτουμε τα παιδιά μας στο διαδίκτυο και κυρίως στα social media, είναι σαν ν'αφήνουμε την πόρτα του σπιτιού μας ορθάνοιχτη και ν' αφήνουμε τους ξένους να πάρουν μια γεύση απ' την ιδιωτική μας ζωή και κυρίως των παιδιών μας, προειδοποιούν οι ειδικοί. Ο κίνδυνος παραμονεύει...Πάνω από 110% αυξήθηκαν οι καταγγελίες στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς διαδικτύου http://www.saferinternet.gr, σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύει στον επίσημο ιστοτοπό του!

Ένα άρθρο που θα μας κάνει ν' ανησυχήσουμε, γιατί σκοπό έχει να μας "ανοίξει τα μάτια"!

"Σαν να είμαστε στη μέση μιας πλατείας και να μιλάμε δυνατά σε όλους τους περαστικούς! Έτσι περιγράφεται ο τρόπος µε τον οποίο επικοινωνούν οι περισσότεροι χρήστες μέσα από το ∆ιαδίκτυο από τους ανθρώπους του Saferinternet.gr, εκθέτοντας τις περισσότερες φορές τα παιδιά τους σε κίνδυνο!

Περισσότερες από 1.270 κλήσεις δέχτηκε η SafeLine του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς ∆ιαδικτύου τους πρώτους οκτώ μήνες του 2010. Η αύξηση που σημειώθηκε άγγιξε το 114% σε σχέση µε το αντίστοιχο διάστημα του 2009 και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κυρίως στους ενήλικους σέρφερ.

Είναι σημαντικό επίσης, σύμφωνα µε τα στοιχεία, ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι καταγγελίες αυξάνονται κατά 1.250 ανά έτος. Υψηλά μερίδια, εκτός από τον ρατσισμό και τις οικονομικές απάτες µέσω διαδικτυακών αγορών, έχει η κακοποίηση παιδιών και η πορνογραφία.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο 4yourfamily.gr