Απίστευτο: Κανίβαλοι έφαγαν τον Ροκφέλερ;

Gazzetta team
Απίστευτο: Κανίβαλοι έφαγαν τον Ροκφέλερ;
Στις 21 Νοεμβρίου του 1961, ο 23χρονος τότε, Μάικλ Ροκφέλερ, εγγονός του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, και γιος του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και του μετέπειτα αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Νέλσον Ροκφέλερ, χάθηκε στην Ολλανδική Νέα Γουινέα.

Ο 23χρονος αγαπούσε την περιπέτεια και τα ήθη των ιθαγενών και είχε πάει εκεί με ένα φίλο του, προκειμένου να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ.

Ο νεαρός Ροκφέλερ χάθηκε στη θάλασσα, έπειτα από ανατροπή του σκάφους του, ενώ ο φίλος του επέζησε, αλλά το παράξενο είναι ότι το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ!

Υπάρχει λοιπόν μία δεύτερη εκδοχή που παρουσιάζει ο βρετανικός Τύπος, σύμφωνα με την οποία το σκάφος του Ροκφέλερ δεν ανατράπηκε, αλλά ο ίδιος θέλησε να κολυμπήσει μέχρι την πλησιέστερη ακτή. Εκεί, οι ιθαγενείς, που αρχικά από μακριά νόμισαν ότι ήταν κροκόδειλος, τον υποδέχτηκαν με τις λόγχες τους και τον τεμάχισαν.

Ο δημοσιογράφος Κάρλ Χόφμαν έρχεται, έπειτα από σχεδόν 50 χρόνια, να ρίξει φως στο μυστήριο, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του, «Savage Harvest» και δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία, τα οποία άντλησε από ολλανδικά αρχεία.

Σύμφωνα με τον Χόφμαν, ο άτυχος νέος, αφού ανατράπηκε το σκάφος του, κολύμπησε στην πλησιέστερη ακτή, όπου ιθαγενείς της φυλής Asmat τον έπιασαν και, αφού τον τεμάχισαν, τον έφαγαν, αφού πρώτα έκοψαν το κεφάλι του και μαγείρεψαν το μυαλό του!

Ο συγγραφέας του βιβλίου, εκτός από τις πληροφορίες που πήρε από τα ολλανδικά αρχεία, ταξίδεψε και στη σημερινή ινδονησιακή επαρχία των Παπούα, προκειμένου να ακολουθήσει τα ίχνη του άτυχου Ροκφέλερ.