Οι ταινίες της εβδομάδας

Gazzetta team
Οι ταινίες της εβδομάδας
Ένα αγαπημένο παραμύθι, ένας επιστήμονας τεχνητής νοημοσύνης, μία ακραία ιστορία εκδίκησης, ένας διαβόητος διαρρήκτης, οι ερωτικές περιπέτειες τριών νεαρών φίλων και μια χαριτωμένη νεραϊδοπαρέα πρωταγωνιστούν στη μεγάλη οθόνη αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, η οποία ξεκινά, ουσιαστικά, την Κυριακή του Πάσχα, 20 Απριλίου, με μόνη εξαίρεση τα «Αγόρια της διπλανής πόρτας», που θα προβάλλονται από την Μ. Πέμπτη 17 Απριλίου.

PETER MOUNTAIN

«Κυριαρχία»

Ο - βραβευμένος με Όσκαρ - διευθυντής φωτογραφίας του «Inception», Γουόλι Φάιστερ, κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, που επιχειρεί να σκιαγραφήσει τον καταλυτικό ρόλο των μηχανημάτων και το πώς αυτά ελέγχουν τον πολιτισμό μας. Με πρωταγωνιστές τον - τρεις φορές υποψήφιο για Όσκαρ - Τζόνι Ντεπ, τον - βραβευμένο με Όσκαρ - Μόργκαν Φρίμαν και τους Κέιτ Μάρα, Ρεμπέκα Χολ, Κίλιαν Μέρφι, Πολ Μπέτανι, Κολ Χάουζερ και Κλίφτον Κόλινς Τζούνιορ, ένας επιφανής ερευνητής στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης έχει γίνει διάσημος λόγω των αμφιλεγόμενων πειραμάτων του.

Στόχος του είναι η κατασκευή ενός «αισθαντικού» ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα συνδυάζει την απόλυτη συλλογική νοημοσύνη, δηλαδή όλη την καταγεγραμμένη γνώση και πληροφορία του πλανήτη, με το πλήρες φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων. Όμως, οι εχθροί της τεχνολογίας κάνουν τα πάντα για να τον σταματήσουν, και η κατάσταση παίρνει ανεξέλεγκτη τροπή.

«Η πεντάμορφη και το τέρας»

«Με αυτή την ταινία, θέλω να αφήσω τη φαντασία μου ελεύθερη. Αν και θα ακολουθήσω τους κανόνες της κινηματογραφικής αφήγησης γι’ αυτό το διαχρονικό παραμύθι, δηλαδή θα ακολουθήσω τον ίδιο ρυθμό και τους χαρακτήρες με το πρωτότυπο έργο, θα εκπλήξω τους θεατές με τη δημιουργία ενός νέου οπτικού σύμπαντος, που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ, και θα κατασκευάσω εικόνες ασύγκριτης ποιότητας». Αυτή την υπόσχεση έχει δώσει ο σκηνοθέτης Κριστόφ Γκανς για την αισθηματική περιπέτεια φαντασίας, που ζωντανεύει για μια ακόμα φορά αυτή την πασίγνωστη ιστορία αγάπης. Με τους Βενσάν Κασέλ, Λέα Σεντού, Αντρέ Ντισολιέ και Εντουάρντο Νοριέγκα, η Πεντάμορφη, προκειμένου να σωθεί ο πατέρα της, πηγαίνει στο παλάτι του Τέρατος. Όμως, εκεί δεν την περιμένει ο θάνατος, όπως φανταζόταν, αλλά μια παράξενα ενδιαφέρουσα ζωή κι ένας δυνατός έρωτας.

HILARY BRONWYN GAYLE
«Oldboy»

Το αξεπέραστο συγκλονιστικό αριστούργημα του Κορεάτη Τσαν Γουκ Παρκ, που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών του 2004, ενέπνευσε τον - δύο φορές υποψήφιο για Όσκαρ - Αφροαμερικανό ακτιβιστή σκηνοθέτη Σπάικ Λι, ο οποίος προχώρησε στη νέα κινηματογραφική μεταφορά του εκδικητικού αυτού δράματος, που βασίζεται σε γιαπωνέζικο μάνγκα και διηγείται μια διεστραμμένη ιστορία εκδίκησης.

Στήνοντας ένα σκοτεινό και βίαιο θρίλερ, χωρίς να διστάζει να κορυφώσει τη δράση σε ένα σαδιστικό και θυελλώδες φινάλε, ο Σπάικ Λι εξηγεί: «Όταν είδα την ταινία του Τσαν Γουκ Παρκ, με άφησε άφωνο. Ήταν μια εντελώς μοναδική ιστορία με στοιχεία μυστηρίου και εκδίκησης, δοσμένα με τον πιο σκληρό τρόπο. Κανείς δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ούτε, φυσικά, κι εγώ. Δεν αντιμετώπισα το “Oldboy” σαν ένα ριμέικ, αλλά σαν μια διαφορετική ερμηνεία αυτής της σπουδαίας ιστορίας. Ο Τσαν Γουκ Παρκ έχει κάνει μια καταπληκτική ταινία, αλλά, ακόμα πιο πριν, είχε προηγηθεί το ιαπωνικό μάνγκα, και αυτό το υλικό μού έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσω τη δική μου αφήγηση».

Με πρωταγωνιστές τους Τζος Μπρολίν, Σάρλτο Κόπλεϊ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Χάνα Σιμόν, Τζέιμς Ράνσον και Γκρέι Ντέιμον, ένας διαφημιστής πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται σε απομόνωση για 20 χρόνια, χωρίς να ξέρει γιατί. Όταν, επιτέλους, αφήνεται ελεύθερος, ψάχνει το τέρας που οργάνωσε αυτή την απάνθρωπη τιμωρία, για να πάρει το αίμα του πίσω. Αυτά που θα ανακαλύψει ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία…

«Nτομ Χέμινγουεϊ»

Ένας διαβόητος διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων, ο οποίος βγήκε από τη φυλακή μετά από 12 χρόνια, πηγαίνει στην Ιταλία, με σκοπό να πάρει τα χρήματα που του χρωστούν, αλλά και να πλησιάσει την αποξενωμένη κόρη του, στην γκανγκστερική κωμωδία του Ρίτσαρντ Σέπαρντ, με τον - δύο φορές υποψήφιο για Όσκαρ - Τζουντ Λο και τους Ρίτσαρντ Γκραντ, Ντέμιαν Μπισίρ και Εμίλια Κλαρκ.

«Αγόρια της διπλανής πόρτας»

Περιγράφοντας την αμφιλεγόμενη φύση των σχέσεων των νέων σήμερα, η αισθηματική κωμωδία του Τομ Γκόρμικαν - με τους Ζακ Έφρον, Ίμογκεν Πουτς, Μάιλς Τέλερ, Άντισον Τίμλερ, Μάικλ Τζόρνταν, Τζέσικα Λούκας και Λόλα Γκλαουντίνι - παρακολουθεί τις ερωτικές περιπέτειες τριών φίλων, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει ότι δεν θα κάνουν σοβαρή σχέση. Θα κρατήσουν τη συμφωνία τους;

DISNEY
«Η Τίνκερμπελ και οι πειρατές»

Οι περιπέτειες της χαριτωμένης νεραϊδοπαρέας επιστρέφουν με την έκτη συνέχειά τους, μέσα από την ταινία κινουμένων σχεδίων της Πέγκι Χολμς. Αυτήν τη φορά, η Τίνκερμπελ μεταμορφώνεται σε νεράιδα του νερού, αφού τα μέλη της ομάδας ανταλλάσσουν τα ταλέντα τους μεταξύ τους.


πηγή: naftemporiki.gr