Νέα σφοδρή σύγκρουση Λαφαζάνη - Τσίπρα

Gazzetta team
Νέα σφοδρή σύγκρουση Λαφαζάνη - Τσίπρα
Σε πολύ... ψυχρό κλίμα φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα και από τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυριακής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτή η συνεδρίαση ήταν τεταμένη και, μάλιστα, όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφραζε την αντίθεσή του για τα πρόσωπα του ευρωψηφοδελτίου ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να του απάντησε «Ενα μήνα πριν από τις εκλογές θέτεις ζητήματα για το ευρώ και για πρόσωπα; Εάν υπάρχει πρόβλημα μπορούμε να τα συζητήσουμε στην Κεντρική Επιτροπή».

Κάθετη διαφωνία Λαφαζάνη για τον Κρίτωνα Αρσένη

Εν τω μεταξύ, αναφορικά με τα πρόσωπα, η Αριστερή Πλατφόρμα της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε για ακόμη μια φορά την κάθετη αντίθεσή της προς το πρόσωπο του Κρίτωνα Αρσένη, ωστόσο, η υποψηφιότητά του πέρασε κατά πλειοψηφία. Από την άλλη πλευρά η Αριστερή Πλατφόρμα αξίωνε να κατέβει υποψήφιος ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, ωστόσο, και αυτή η πρόταση απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Μάλιστα, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, φέρεται να έλεγε «μόνο πάνω από το πτώμα μου».

Ποιοι είναι οι νέοι υποψήφιοι

Οι νέοι υποψήφιοι, εκτός του Κρίτωνα Αρσένη, είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης και η εργατολόγος Μαρία Καραμεσσήνη οι οποίοι εκλέχθηκαν ομόφωνα.

Με ομόφωνη απόφαση κατεβαίνουν στις Ευρωεκλογές ο Νικήτας Κανάκης (πρόεδρος γιατρών του κόσμου και γραμματέας της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη, ο Γιώργος Φουντουλάκης (ΑμεΑ, πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής)και η καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Πέπη Ρηγοπούλου.

Σημειωτέον ότι εκτός από την υποψηφιότητα του Κώστα Λαπαβίτσα, απορρίφθηκε και η υποψηφιότητα του Γιάννη Βαρουφάκη. Μένουν δύο ακόμη θέσεις οι οποίες αναμένεται να κλειδώσουν μετά το Πάσχα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνέλθει τις επόμενες ημέρες η Πολιτική Γραμματεία, ενώ ο ένας από τους δύο υποψήφιους θα προέρχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Πηγή: iefimerida.gr