Χιόνια στην «καρδιά» της Άνοιξης (pics&vids)

Gazzetta team
Χιόνια στην «καρδιά» της Άνοιξης (pics&vids)
Χωρίς ηλεκτρικό έμεινε η μισή πόλη των Ιωαννίνων λόγω καταιγίδας - Πού θέλει αλυσίδες - Πού δημιουργήθηκαν προβλήματα

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στην πόλη της Φλώρινας και σε άλλες περιοχές του νομού. Ωστόσο, η άνοδος της θερμοκρασίας (στους 4 βαθμούς Κελσίου στη 1.30 το μεσημέρι) δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για το λιώσιμο του χιονιού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας και την επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μικρής έντασης χιονοπτώσεις σημειώθηκαν νωρίτερα και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει καταγραφεί φαινόμενο χιονόπτωσης στη Δυτική Μακεδονία, κατά τον μήνα Απρίλιο.

Σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου έχουν σημειωθεί βροχοπτώσεις αναμένεται να γίνουν μέτριες ή προοδευτικά ισχυρές, ενώ δεν αποκλείονται και καταιγίδες.

Στο μεταξύ, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές του νομού Πέλλας, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή οδό Άρνισσας – Χιονοδρομικού Κέντρου “Βόρρας” από το 12ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο και στη δημοτική οδό Κερασιάς Έδεσσας προς το χιονοδρομικό κέντρο. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Την ίδια ώρα εντονα καιρικά φαινόμενα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν από τα ξημερώματα τον νομό Ιωαννίνων. Η καταιγίδα που σημειώθηκε στις 8 το πρωί, δημιούργησε προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς έπεσαν κεραυνοί σε υποσταθμούς, με αποτέλεσμα δημόσιες υπηρεσίες καθώς και η μισή πόλη των Ιωαννίνων, να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κεραυνοί έπεσαν και στους αναμεταδότες των τηλεοπτικών σταθμών που βρίσκονται στο Μητσικέλι και τους έθεσαν εκτός λειτουργίας.



























Πηγή φωτογραφιών: tovoion.com

Πηγή protothema.gr