Γρηγορείτε, ο Θεός της Ελλάδας δε μένει πια εδώ

Gazzetta team
Γρηγορείτε, ο Θεός της Ελλάδας δε μένει πια εδώ
Τώρα που τα πανηγυρτζίδικα τραπέζια που στήθηκαν για την επίσκεψη Μέρκελ μαζεύτηκαν, τώρα που οι ιαχές της κυβέρνησης και οι κραυγές της αντιπολίτευσης σταμάτησαν να καλύπτουν την πραγματικότητα, ας δούμε τις ειδήσεις που χάσαμε (πέρασαν στα ψιλά) και ας βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα χωρίς την πίεση της κυβερνητικής υστερίας του «νενικήκαμεν» και τον αναποτελεσματικό και άχρηστο κοπετό της αντιπολίτευσης.

Τί δεν συζητήθηκε κατά την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα;
Η μεσομακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Γιατί δεν συζητήθηκε;
Γιατί η καγκελάριος θα έπρεπε να δεσμευτεί σε ουσιαστικές κινήσεις μείωσης που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα και του χρέους και της ελληνικής οικονομίας.
Έπρεπε να πει ότι η ΕΕ δεν έριξε την Ελλάδα στα νύχια των αγορών χωρίς να έχει προνοήσει για την επόμενη ημέρα και την τύχη του συνεχώς ογκούμενου ελληνικού χρέους.

Δεν ήθελε να πει η κα Μέρκελ και δεν ήθελε να ακούσει ο κ. Σαμαράς το ύψος του ελληνικού χρέους το 2020 με ή χωρίς τις αγορές.
Γιατί ακριβώς εδώ η συζήτηση σοβαρεύει. Ακριβώς εδώ αρχίζει η πραγματική συζήτηση για το χρέος, τις πολιτικές αντιμετώπισης, τις ευρωπαϊκές δυνατότητες, τις αναγκαίες ευρωπαϊκές παρεμβάσεις, την τακτική αλλά και τη στρατηγική των ελληνικών κυβερνήσεων για πραγματική έξοδο από την κρίση χρέους (και να μην το ξεχνάμε, κρίση χρέους έχουμε που μπορεί να διογκώθηκε με τα Μνημόνια, δημιουργήθηκε, όμως, επί… αγορών).
Ακριβώς την ώρα της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα, αξιωματούχοι του ΔΝΤ και του Eurogroup έκαναν λόγο για την ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης και εφαρμογής μέτρων, τα δύο επόμενα χρόνια.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο aixmi.gr