Der Spiegel: Στενές επαφές ΝΔ με ακροδεξιά

Gazzetta team
Der Spiegel: Στενές επαφές ΝΔ με ακροδεξιά
Το περιοδικό υπενθυμίζει το χρονικό της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη και προσθέτει: «Όμως και άλλοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού διατηρούν στενές επαφές με τους δεξιούς».

Για σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με ακροδεξιά στοιχεία με αφορμή την υπόθεση Μπατλάκου κάνει λόγο το έγκριτο γερμανικό περιοδικό Spiegel σε ρεπορτάζ του που δημοσιεύεται σήμερα στην έντυπη έκδοσή του. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα: «Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές ένα σκάνδαλο πλήττει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς επιρρίπτεται σε ορισμένους από τους πιο στενούς συνεργάτες του ότι είχαν υπερβολικά στενές σχέσεις με νεοναζί και το δεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Deutsche Welle, το Spiegel υπενθυμίζει συνοπτικά το χρονικό της συνομιλίας του παραιτηθέντος γεν. γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και προσθέτει: «Όμως και άλλοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού διατηρούν στενές επαφές με τους δεξιούς.

Ορισμένοι συνεργάζονται με ακροδεξιούς και εθνικιστές στο διαβόητο ‘Δίκτυο 21’. Άλλους τους κυνηγά το πολιτικό τους παρελθόν: ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ήταν μέχρι το 2012 βουλευτής του δεξιού εθνικιστικού κόμματος ΛΑΟΣ και φέρεται να έχει εκδώσει παλιότερα εθνικιστικά και αντισημιτικά κείμενα. Τα ποσοστά της ΝΔ πέφτουν: σε δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές
πίσω από την αριστερή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ».

πηγή: protothema.gr