Παπανδρέου: «Να φύγει το ΠΑΣΟΚ»

Gazzetta team
Παπανδρέου: «Να φύγει το ΠΑΣΟΚ»
Οι εκλογές πάντα θα υπάρχουν απάντησε κυνικά ο Γιώργος Παπανδρέου στην παρατήρηση ότι η έξοδος του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση οδηγεί αυτομάτως σε εκλογές.

Λίγα 24ωρα αφού καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο διαχωρίζοντας την τακτική του από τις κυβερνητικές επιλογές, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επιμένει στην δημόσια προτροπή του προς το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει την κυβέρνηση Σαμαρά. Με σχεδόν κυνικό τρόπο ο κ. Παπανδρέου απάντησε στους δημοσιογράφους που του επεσήμαναν πως έξοδος του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση σημαίνει αυτομάτως εκλογές, ότι «εκλογές πάντα υπάρχουν».

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου Ideas Lab 2014 που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης CEPS στις Βρυξέλλες, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε νέα παρέμβαση με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

«Η δήλωσή μου ισχύει» απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με την προτροπή του να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση. Όταν ρωτήθηκε αν μία ενδεχόμενη αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση δε θα οδηγήσει τον τόπο σε περιπέτειες, εννοώντας δηλαδή τις εκλογές, ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Οι εκλογικοί κύκλοι πάντα θα υπάρχουν κι ο λαϊκισμός δεν πρόκειται να κερδίζει συνέχεια αν εμείς υποστηρίξουμε τις αρχές μας και μπορούμε να υπερασπιστούμε αυτό που είναι σωστό». Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το ζήτημα θέμα δημοκρατίας, ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί περισσότερο στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στη μελλοντική του εμπλοκή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αυτό που αρκέστηκε να πει είναι ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να δει την Ελλάδα να πετυχαίνει και αυτός θα βοηθήσει.

Να σημειωθεί πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Γιώργο Παπανδρέου δηλώνοντας: «Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης», για να συμπληρώσει πως «ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση είναι αυτός του προοδευτικού πόλου και είναι πολύ σημαντικός για την εθνική στρατηγική».

Πηγή: protothema.gr